Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφει στη δράση μετά τον τραυματισμό που τον είχε αφήσει εκτός για μήνες, ο Παναθηναϊκός χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει νίκησε με 92-76 το Λαύριο εκτός έδρας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League και συνεχίζει αήττητος.

Δύο ξεσπάσματα στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά γα να καθαρίσουν το παιχνίδι οι Πράσινοι», οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν οικονομία δυνάμεων ενόψει του αγώνα με την Παρτιζάν, αλλά και του ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας (22/1) με τον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Κέντρικ Ναν με 12 πόντους και 8 ασίστ ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Βιλντόσα, Μπαλτσερόφσκι και Μαντζούκα, ενώ δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Λεσόρ. Όσο για τον Παπαπέτρου, στην επιστροφή του έπαιξε 16 λεπτά και είχε 7 πόντους αλλά και 5 λάθη.

Το Λαύριο ξεκίνησε το ματς με 4/4 τρίποντα και προηγήθηκε 14-8 στο 4ο λεπτό, αλλά δεν ξανασκόραρε ως τα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου και ο Παναθηναϊκός πέτυχε 17 αναπάντητους πόντους και πήρε τα ηνία του αγώνα.

Κάποια συνεχόμενα λάθη των Πράσινων επέτρεψαν στην ομάδα του Κώστα Μέξα να μειώσει σε 31-26 στο 15΄, αλλά ακολούθησε ένα 13-0 που «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 18 πόντους (44-26) και τελείωσε οριστικά τον αγώνα. Η χαλάρωση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο επέτρεψε στους γηπεδούχους να ρίξουν τη διαφορά ως τους 11 πόντους (76-65), χωρίς όμως το Τριφύλλι να απειληθεί ουσιαστικά.

Εύκολη, ξεκούραστη νίκη επομένως για την ομάδα του Αταμάν που στρέφει πλέον την προσοχή της στα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Παρτιζάν και Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 37-51, 54-72, 76-92