Ήταν ένα από τα πολυαναμενόμενα ματς της σεζόν του NBA – η πρώτη αναμέτρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με το νέο «φαινόμενο» του μπάσκετ, τον Βίκτορ Γουεμπανγιάμα και δεν απογοήτευσε. Ήταν επική. Οι Μιλγουόκι Μπακς στο δεύτερο τους ματς σε ισάριθμες μέρες νίκησαν με 125-121 τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο «AT&T» τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/1). Τα «ελάφια» έχουν 25-10 ρεκόρ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς προέρχονταν από απανωτές ήττες απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς και έψαχναν να βγάλουν αντίδραση και αυτό έκαναν, ακόμη και απέναντι σε μια προβληματική ομάδα όπως οι Σαν Αντόνιο Σπερς (5-29). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε την ομάδα πάνω του, ιδίως στο τέλος και την οδήγησε στη νίκη.

Η μάχη των «φαινόμενων»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε σχεδόν 40 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 44 πόντους (19/28 σουτ εντός πεδιάς, 2/3 τρίποντα, 4/6 ελεύθερες βολές), μάζεψε 14 ριμπάουντ, έδωσε επτά ασίστ και είχε δύο κλεψίματα κι ένα μπλοκ. Ο Βίκτορ Γουεμπανγιάμα, από τη μεριά του, είχε 27 πόντους, εννιά ριμπάουντ και πέντε μπλοκ.

Κι όταν ένας τύπος με παρατσούκλι «Greek Freak» που είναι ένα θαύμα της φύσης μένει με το στόμα ανοιχτό, τότε καλό είναι να ακουστεί τι έχει να πει. «Είναι ξεχωριστός», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το ματς και συνέχισε: «Δεν έχω ξαναδεί άλλον με αυτές τις ικανότητες στη ζωή μου, αποκλείεται να είναι 2,24μ., απλά αποκλείεται».

Σημείωσε, δε, πως τον ήξερε αφού ο Γουεμπανγιάμα έπαιξε με τον αδερφό του, Κώστα Αντετοκούνμπο, στη γαλλική Βιλερμπάν. «Τον είχα δει τότε, ήξερα πως είναι αλλιώτικος, αλλά τώρα να τον βλέπεις να έχει μεγαλώσει και να κάνει όσα κάνει απέναντι σε παίκτες του NBA, είναι διαφορετικό. Θα κάνει μεγάλα πράγματα». Ο Γάλλος σέντερ ανέφερε πως μεγάλωσε βλέποντας τον Αντετοκούνμπο και πως είναι από τα είδωλά του, αλλά ο Έλληνας σούπερ σταρ απέφυγε τη σύγκριση. «Δεν είμαστε το ίδιο. Εκείνος είναι η νούμερο ένα επιλογή στο ντραφτ, εγώ ήμουν “στοίχημα”», δήλωσε και πρόσθεσε: «αλλά είναι ωραίο να σε έχουν ως παράδειγμα αν και όσο μεγαλώνω θα γίνεται καλύτερος. O ουρανός είναι το ταβάνι για εκείνον». Το τελευταίο, δε, το επανέλαβε και σε μήνυμά του στα social media.

Όσο για το ματς, οι Μπακς έδειξαν χαρακτήρα και οι Σπερς το ότι είναι μια ομάδα που «χτίζεται» και αποτελείται από νεαρούς παίκτες που προσπαθούν να βρουν τα πατήματα και τους ρόλους τους στο πρωτάθλημα. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ με 25 πόντους συνέβαλλε στην κατάκτηση της νίκης, ενώ στους Σπερς μαζί με τον Γουεμπανγιάμα προσπάθησε ιδιαίτερα και ο Βασέλ που πέτυχε 34.