Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Premier League με στόχο τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή αλλά τελικά έμεινε στο 0-0, πράγμα που σημαίνει ότι είναι -μαζί με την Άστον Βίλα- στη 2η θέση πλέον και στο -1 από την 1η, στην οποία ανέβηκε η Άρσεναλ με το 2-0 επί της Μπράιτον.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν το μεγάλο φαβορί αφού αυτή του Έρικ Τεν Χαγκ δεν τα πάει καθόλου καλά, το ντέρμπι όμως είναι ντέρμπι και πάντα όλα τα αποτελέσματα θα είναι πιθανά. Και αποδείχθηκε. Μπορεί η Λίβερπουλ να είχε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν είχε όμως ουσία στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να χαθούν οι δύο ευκαρίες που έφτιαξε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 16′ ο Άρνολντ σέντραρε, ο Ονάνα μπλόκαρε τη μπάλα αλλά την έχασε μέσα από τα χέρια του, με τον Σαλάχ να μην καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί. Στη συνέχεια, στο 28′, ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ έκανε μεγάλη επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Φαν Ντάικ, κρατώντας το 0-0.

Στο β’ μέρος η Λίβερπουλ απείλησε με το ωραίο σουτ του Άρνολντ στο 66′ που έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ στο 70′ ο Ονάνα αντέδρασε σωστά σε προσπάθεια του Σαλάχ. Οι γηπεδούχοι, από ένα σημείο κι έπειτα, έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους και πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη αλλά τελικά το 0-0 δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα να πέσουν στη 2η θέση πλέον.

Όσο για την ομάδα του Μάντσεστερ, η οποία έχασε στο 94′ τον Νταλό με αποβολή, είναι στο -6 από την 4άδα.