Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και το απέδειξε και στη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League αφού καθάρισε με 4-1 εκτός έδρας τον Αστέρας Τρίπολης χάρη σε γκολ των Μουργκ (2) και Ντεσπόντοφ (2), με αποτέλεσμα να πάει στους 32 βαθμούς, στο +1 από τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει λίγη ώρα μετά (20:30) τον Ατρόμητο εκτός έδρας.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους γηπεδούχους αφού απείλησαν στο 5′ με σουτ του Μουνάφο από το ύψος της περιοχής που απέκρουσε δύσκολα ο Κοτάρσκι ενώ στο επόμενο λεπτό ο Καλτσάς νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και στην επαναφορά, προ κενής εστίας, ο Αλάγκμπε έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια όμως, μετά το πρώτο 10λεπτο, οι Θεσσαλονικείς πήραν μέτρα στο γήπεδο και πήραν και τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας την πρώτη τους φάση στο 21′ με την κεφαλιά του Κουλιεράκη -μετά την εκτέλεση κόρνερ- που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Λίγα λεπτά μετά, στο 25′, οι Αρκάδες βγήκαν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Ζουγλής βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα, με συνέπεια η ευκαιρία να χαθεί.

Ο Αστέρας, με λίγα λόγια, είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί αλλά δεν το έκανε και η… τιμωρία ήρθε στο 34′, όταν η μπάλα κόντραρε σε σουτ του Κωνσταντέλια και πήγε στον Μουργκ που έκανε το 0-1 από κοντά, με την εξέταση του VAR να δείχνει ότι το γκολ ήταν κανονικό αφού δεν υπήρχε οφσάιντ.

Αμέσως μετά, στο 38′, ήταν η σειρά του Σαμάτα να σκοράρει αλλά αυτή τη φορά υπήρχε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για ημίχρονο με το σκορ στο 0-1. Όταν επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι ήθελαν να πιέσουν για την ισοφάριση αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι έβαλαν βάσεις νίκης.

Στο 59′ ο Σαμάτα βρήκε ωραία τον Ντεσπόντοφ στο πίσω δοκάρι και αυτός έκανε το 0-2, με τον Αστέρα όμως να αντιδρά άμεσα και να μειώνει σε 1-2 στο 63′ με τον Τζουκάνοβιτς μετά το λάθος του Κοτάρσκι που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Λίγα λεπτά μετά, στο 67′, οι Αρκάδες θα μπορούσαν και να ισοφαρίσουν αλλά ο Άλβαρες αστόχησε με δυνατό σουτ και αμέσως μετά το ματς έλαβε… πρόωρο τέλος.

Στο 69′ ο ίδιος παίκτης έκανε λάθος γύρισμα προς τον Παπαδόπουλο, ο Σαμάτα μπήκε στη φάση και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Μουργκ που έκανε το 1-3 προ κενής εστίας, κλειδώνοντας το τρίποντο για τον ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας, άλλωστε, δεν είχε πλέον το κουράγιο να κυνηγήσει κάτι από το παιχνίδι, με τον Ντεσπόντοφ να σκοράρει ξανά στο 89′, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά την πάσα του Τζίμα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Αλβαρες, Μουνάφο (77’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (27’ Γκος), Καλτσάς (90’+1’ Ντιαρά), Ζουγλής (77’ Σίτο), Μιριτέλο (77’ Μιριτέλο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντοέφ (73’ Μεϊτέ), Μουργκ, Κωνσταντέλιας (81’ Μπράντον), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (89’ Τζίμας).