Ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ντέμης Νικολαΐδης, που έγραψε τη δική του ιστορία στα γήπεδα με τη φανέλα της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας και τώρα είναι ένας από τους κορυφαίους σχολιαστές αγώνων της Stoiximan Super League, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο παλαίμαχος άσος που απέκτησε δύο παιδιά, τη Μελίνα και το Γιώργο, στη διάρκεια του γάμου του με την τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, ανέφερε πως δε θα ήθελε το παιδί του να πάει στο γήπεδο μόνο του, ενώ βρίσκεται στην εφηβεία. Σημείωσε πως μπορεί να του το επέτρεπε, αλλά δεν θα το επιθυμούσε.

«Μπορεί να το άφηνα. Δεν θα ήθελα, αλλά δύσκολα λες όχι. Στα ευρωπαϊκά γήπεδα πιο εύκολα θα το έκανα, στην Ελλάδα όχι», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Φοβάμαι, όπως όλοι νομίζω. Υπάρχει άγχος και φόβος για το τι θα συμβεί. Δεν χρειάζεται να μπλέξει το ίδιο το παιδί, αλλά είναι επικίνδυνα τα πράγματα στα ελληνικά γήπεδα, πράγμα το οποίο είναι λυπηρό».

«Δεν έχει ασχοληθεί κανείς και άμα το δούμε συνολικά, έχεις ένα κράτος, το οποίο δεν ασχολείται με τη ασφάλεια των παιδιών μας. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση. Πρέπει κανονικά να πηγαίνουν μόνα τους τα παιδιά στα 16 τους στα γήπεδα, λογικό είναι», πρόσθεσε και επέκτεινε τον συλλογισμό του:

«Εκτός από όλα τα άλλα θέματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, είναι και αυτό πολύ σημαντικό. Δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, ακόμα και στο μπάσκετ. Δεν μας αφήνει η Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα να πηγαίνει μια παρέα 15-16-17 χρονών στα γήπεδα, να επιστρέφει και να είναι ασφαλής».

Να υπενθυμίσουμε πως στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, οι εξέδρες των γηπέδων της Stoiximan Super League θα παραμείνουν κλειστές για τουλάχιστον ως τις 12 Φεβρουαρίου.