Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Άστον Βίλα για την 15η αγωνιστική της Premier League και ο Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε να… παγώσει τους Άγγλους δημοσιογράφους, λέγοντάς τους, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι θα αποσυρθεί από την προπονητική στο τέλος της σεζόν αν η ομάδα του κάνει και φέτος το τρεμπλ.

Η περσινή σεζόν ήταν μαγική για τους «Πολίτες», οι οποίοι κατέκτησαν τα πάντα: Πρωτάθλημα και κύπελλο στην Αγγλία συν το Champions League. Έτσι, απάντησαν στη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το δικό της τρεμπλ το 1999 και οι οπαδοί της ονειρεύονται κάτι ανάλογο και φέτος.

Πριν το ματς με την Άστον Βίλα, επομένως, ο Γκουαρδιόλα δέχθηκε σχετική ερώτηση. Ρωτήθηκε ποιοι είναι οι στόχοι φέτος και αν θεωρεί πιθανό ένα νέο τρεμπλ, με τον ίδιο να εκπλήσσει με την απάντησή του, αφού είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως αν συμβεί αυτό θα βάλει τέλος στην καριέρα του.

«Αν κατακτήσουμε και φέτος το τρεμπλ θα αποσυρθώ. Αυτό είναι σίγουρο», είπε αρχικά ο Ισπανός προπονητής και συνέχισε: «Είναι πολύ νωρίς, όμως, για να μιλάμε για τρόπαια, για τίτλους. Η σεζόν έχει πολλούς μήνες ακόμη, είναι μεγάλο λάθος να σκεφτόμαστε από τώρα τι θα κατακτήσουμε. Ξεχάστε το αυτό».