Η «διαβολοβδομάδα» του Ολυμπιακού στη Euroleague αρχίζει στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» όπου θα αναμετρηθεί την Τρίτη (5/12) με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη 12η αγωνιστική της διοργάνωσης και θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις νίκες.

Το ματς μεταξύ των δύο ομάδων που διεκδίκησαν το τρόπαιο στον τελικό του Final 4 την περασμένη σεζόν, είναι ξεχωριστό. «Είναι περιττό να μιλήσουμε για την δυσκολία του παιχνιδιού. Έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας να παίξεις μαζί της και πρέπει να γίνουν όλα καλά για να κερδίσεις. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ», είπε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε:

«Μία ομάδα που δεν είχε τραυματισμούς, με κορμό από πέρσι, με την προσθήκη του Καμπάτσο, που έχει μεγάλο impact στο παιχνίδι της. Είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και ξέρουν να παίζουν μαζί. Πρέπει να κάνεις πολύ καλό παιχνίδι. Φυσικά έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε, θα είναι μια ωραία ατμόσφαιρα για εμάς, με γεμάτο γήπεδο. Η ομάδα μας πάει με κίνητρο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις γιατί και με την Μονακό καλά παίξαμε, ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε σε 1-2 κατοχές. Πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του Ολυμπιακού που μπορούμε και με τις τελευταίες μεταγραφές το ταβάνι μας ανεβαίνει αρκετά. Αλλά αυτή τη στιγμή το παιχνίδι είναι αύριο και πρέπει πραγματικά να είμαστε πολύ καλοί για να κερδίσουμε».

Χωρίς Πετρούσεφ

Στο μεταξύ, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνουν μερικές ημέρες… υπομονή ακόμη, προκειμένου να δουν τον Φίλιπ Πετρούσεφ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Και αυτό γιατί ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε ότι ο Σέρβος σέντερ δεν θα αγωνιστεί στην αυριανή αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο νεοαποκτηθείς άσος δεν έχει κάνει πολλές προπονήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας κι έτσι θα πρέπει να θεωρηθεί ανέτοιμος για ένα παιχνίδι με τέτοιο βαθμό δυσκολίας, όπως αυτό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έτσι, ενδέχεται ο Πετρούσεφ να πραγματοποιήσει την πρώτη εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό στην εντός έδρας αναμέτρηση της Παρασκευής (8/12) με την Μπάγερν Μονάχου.

Στο μεταξύ, ο Μπαρτζώκας τόνισε ότι ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αναμένεται να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών στην αναμέτρηση της προσεχούς Δευτέρας (11/12) με την Καρδίτσα για την Basket League. Αυτό σημαίνει ότι ο Αμερικανός γκαρντ θα απουσιάσει και από το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και από αυτό που ακολουθεί με τους Βαυαρούς.

«Η βελτίωση του Γκος από τον τραυματισμό του είναι κοντά στο 100%. Ελπίζουμε να παίξει στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καρδίτσα και μετά θα μπει κανονικά με την ομάδα. Ο Πετρούσεφ έχει κάνει ατομικές προπονήσεις μαζί με άλλους παίκτες και θα κάνει την πρώτη ομαδική προπόνηση σήμερα, οπότε είναι αδύνατον με μία ομαδική προπόνηση να παίξει αύριο, συν του ότι χρειάζεται ένα διάστημα 7-10 ημερών για να έρθει σε μια καλή κατάσταση, γιατί δεν είχε καλό αγωνιστικό ρυθμό στο ΝΒΑ», δήλωσε ο Μπαρτζώκας.