Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (30/11) τη Φράιμπουργκ εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική του ομίλου του Europa League και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η UEFA έχει ορίσει ως βοηθό VAR (AVAR) τον Τόμας Κβιατκόβσκι, ο οποίος ήταν στο VAR και στο Παρί Σεν Ζερμέν – Νιούκαστλ και… προκάλεσε το πέναλτι-σκάνδαλο υπέρ των Γάλλων στο 98ο λεπτό.

Οι Άγγλοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 στο Παρίσι και αυτή η ήττα έφερνε τους Γάλλους ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων του Champions League. Στο 98′, όμως, η Παρί ισοφάρισε με πέναλτι του Μπαπέ. Ένα πέναλτι που υποδείχθηκε επειδή από το VAR κάλεσαν τον διαιτητή να δει τη φάση, θεωρώντας ότι υπάρχει παράβαση. Κάτι που πίστεψε και ο ίδιος ο ρέφερι, τελικά, αφού έδειξε την άσπρη βούλα, παρά το γεγονός ότι η μπάλα βρήκε πρώτα σε άλλο σημείο του σώματος και πήγε στο χέρι.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, που κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση είναι ο Τόμας Κβιατκόβσκι, ο οποίος είχε οριστεί στο VAR και για το σημερινό (29/11) παιχνίδι της Σοσιεδάδ με τη Σάλτσμπουργκ. Μετά το λάθος που έκανε στο Παρίσι όμως και το οποίο ενδέχεται να έκρινε την πρόκριση, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον «έκοψε» από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Όχι όμως και από αυτή του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ αύριο Πέμπτη (30/11).

Όπως προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο Κβιατκόβσκι έχει οριστεί ως βοηθός VAR (AVAR) στο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων στη Γερμανία και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ότι κόβεται και από αυτό το παιχνίδι. Γενικά, πάντως, φέτος ο Πολωνός διαιτητής δεν τα πάει και τόσο καλά στο VAR αφού ήταν και στο Μαρσέιγ – ΑΕΚ, όπου επίσης είχαν υπάρξει κάποιες αποφάσεις που προκάλεσαν συζήτηση.