Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε για το Βελιγράδι όπου θα αναμετρηθεί με την Παρτιζάν στην «Σταρκ Αρένα» αύριο Πέμπτη (30/11) για τη Euroleague και θα αναζητήσει την 5η συνεχόμενη νίκη του στο θεσμό. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο προπονητής της ελληνικής ομάδας Εργκίν Αταμάν, έπλεξε το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολη έδρα. Σημαντικό το πως θα κρατήσουμε τη στρατηγική μας στο παρκέ. Η Παρτιζάν είναι μια πολύ καλή ομάδα με τον Ζέλικο (Ομπράντοβιτς). Είχε κάποια προβλήματα στα τελευταία παιχνίδια με τραυματισμούς, όμως κόντρα σε εμάς ένας πολύ σημαντικός παίκτης όπως ο Πάντερ, που θα παίξει. Να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών πριν το ματς και να παλέψουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να φτάσουμε στη νίκη», είπε ο Τούρκος τεχνικός και συνέχισε με την ανάλυσή του:

«Η ομάδα παίζει επιθετικό μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, προσπαθεί να τρέξει. Τώρα στα εκτός έδρας ίσως πρέπει να ελέγξουμε περισσότερο τον ρυθμό και να πάμε σε πιο χαμηλό τέμπο. Αν θες να τερματίσεις στην πρώτη τετράδα, στην πρώτη εξάδα, είναι πολύ σημαντικά τα εκτός έδρας ματς»

«Μεγάλη πρόκληση»

Έπειτα αναφερόμενο στην παρτίδα σκάκι που θα έχει με τον Ομπράντοβιτς, ανέφερε: «Μεγάλη πρόκληση για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού επειδή ο Ζέλικο έχει μεγάλη ιστορία με τον Παναθηναϊκό στη Εuroleague. O Ζέλικο είναι σε… άλλο επίπεδο με πολλούς τίτλους. Δώσαμε μάχες στην Τουρκία στα ματς της Φενέρ με την Εφές και της Φενέρ με τη Γαλατά. Τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό και εκείνος στην Παρτίζαν. Μια νέα κατάσταση. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Οι προπονητές είναι πολύ σημαντικοί, αλλά οι παίκτες κερδίζουν ή χάνουν τα ματς».

Επιπλέον, μίλησε κι ο Ντίνος Μήτογλου. «Φυσικά έχει αδυναμίες η Παρτίζαν όπως όλες οι ομάδες. Δεν είναι άτρωτη. Είναι μια ομάδα πολύ physical, πολύ δυνατή με εξαιρετικούς παίκτες και καλά προπονημένη. Διαθέτουν έναν εξαιρετικό προπονητή και τρομερή έδρα. Δύσκολο παιχνίδι. Να παρουσιαστούμε έτοιμοι για αυτές τις δυσκολίες. Να κλείσουμε καλά το μήνα. Θέλουμε τη νίκη. Να συνεχίσουμε την καλή εικόνα που έχουμε», τόνισε

«Θα φανούν πολλά στοιχεία της ομάδας μας. Τι έχουμε χτίσει και τη προσωπικότητα έχουμε δείξει στα προηγούμενα ματς, να δούμε αν θα μπορούμε να τη συνεχίσουμε ή όχι. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να μπορούμε να κερδίζουμε αυτά τα ματς», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Δεν υπάρχει φόβος. Ευλογημένοι που παίζουμε αυτά τα ματς και σε αυτό το επίπεδο. Τυχεροί και χαιρόμαστε να υπάρχουν τέτοιες έδρες. Είναι πολύ καλό για το μπάσκετ. Σαν επαγγελματίας πρέπει να χαίρεσαι που υπάρχουν τέτοιες έδρες».