Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστικός στο να νικήσουν και πάλι οι Μιλγουόκι Μπακς. Πέτυχε 33 πόντους στο 108-102 επί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς εντός έδρας για το πρωτάθλημα του NBA.

«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Δεν έχει σημασία αν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, μπορούμε να “γυρίσουμε” ένα ματς και να το κερδίσουμε. Αυτό είναι μια καλή συνήθεια που “χτίζουμε” τώρα», έγραψε χαρακτηριστικά μετά το ματς στα social media.

Οι Μπακς στα δύο τελευταία τους παιχνίδια βρέθηκαν σε «μάχες» με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (νίκη με 131-128) και τους Τρέιλ Μπλέιζερς, που είναι δύο από τις χειρότερες ομάδες του NBA και δεν ενδιαφέρονται να νικήσουν καθώς βρίσκονται σε διαδικασία ανοικοδόμησης. Αυτό το γεγονός αποτελεί και την κύρια πηγή προβληματισμού για τους υπεύθυνους του κλαμπ, σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ, ενώ ασκείται κριτική στον προπονητή Έιντριαν Γκρίφιν.

Στη θεωρία, τα «ελάφια» με το πλούσιο ταλέντο θα έπρεπε να «καθαρίζουν» αυτά τα ματς δίχως μεγάλη δυσκολία. Αντίθετα, μ’ ένα σχετικά βατό πρόγραμμα βασίζονται ολοένα και περισσότερο στον Αντετοκούνμπο για να κάνει τη διαφορά σε μια σεζόν όπου απέκτησαν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ προκειμένου να έχει περισσότερη βοήθεια στην επίθεση. Ο «Greek Freak» ηγείται όλων των σκόρερ στην 4η περίοδο στο NBA με 129 πόντους.

«Κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας»

«Ορισμένες φορές κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας. Απλά κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας. Δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ με 26 πόντους και μετά να “κυνηγάμε” για να πάρουμε τη νίκη. Όλο αυτό βάζει το σώμα σου σε τεράστια πίεση, αλλά είμαι χαρούμενος που καταφέραμε και νικήσαμε», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή στα τελευταία εννιά παιχνίδια του έχει σημειώσει επτά φορές 30+ πόντους και μόλις σε μια περίπτωση έμεινε κάτω από τους 20 κι αυτό γιατί αποβλήθηκε. Βέβαια, το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει τόσα πολλά τόσο νωρίς τον καθιστά και πάλι ισχυρό υποψήφιο για το βραβείο του MVP.