Τα δύο επεισόδια που έλαβαν χώρα μεταξύ του Λιονέλ Μέσι και αντιπάλων του στα πρόσφατα παιχνίδια της Εθνικής Αργεντινής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, ανέδειξαν τη δυσαρέσκειά του Αργεντινού άσου για τον τρόπο συμπεριφοράς των νεαρότερων ποδοσφαιριστών.

Στο πρώτο από αυτά, κόντρα στην Ουρουγουάη, όπου η «αλμπισελέστε» ηττήθηκε με 2-0 μέσα στο «Λα Μπομπονέρα», ο Λιονέλ Μέσι «αρπάχτηκε» με τον μπακ της «σελέστε» και της Νάπολι, Ματίας Ολιβέρα. Ο 26χρονος Ουρουγουανός τα έβαλε με διάφορους παίκτες της Αργεντινής, αρχίζοντας από τον Ροδρίγο Ντε Πολ, και ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας τον άρπαξε από τον λαιμό.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε στις κάμερες πως ενώ η Ουρουγουάη κέρδισε δίκαια και ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, οι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές της πρέπει να παραδειγματιστούν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό. «Ξέρουμε πως τα ντέρμπι της Αργεντινής με την Ουρουγουάη είναι πάντοτε σκληρά, αλλά πάντοτε οι αναμετρήσεις μας είχαν σεβασμό. Πρέπει να μάθουν οι πιο μικροί σε ηλικία», είπε χαρακτηριστικά. Στην προηγούμενη διακοπή, πάντως, παίκτης της Παραγουάης είχε φτύσει προς το μέρος του, ενώ εκείνος είχε γυρισμένη την πλάτη του.

«Βούλωσέ το, μικρέ!»

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο ματς της Αργεντινής με τη Βραζιλία στο «Μαρακανά», όπου η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια νίκησε με 1-0, αν και το αποτέλεσμα επισκιάστηκε από τα σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες και τις συμπλοκές των Αργεντινών οπαδών με την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατά τις οποίες πολλοί τραυματίστηκαν.

Ο Μέσι πήρε την ομάδα και την πήγε στα αποδυτήρια, λέγοντας πως δεν πρόκειται να παίξουν σε τέτοιες συνθήκες. Ο 22χρονος Ροδρίγο της Ρεάλ Μαδρίτης, γνωστός για το θράσος του στον αγωνιστικό χώρο και τα αρκετά επιθετικά σχόλια προς τους αντιπάλους του, αφού στην ομάδα του χαίρει ατιμωρησίας, αποκάλεσε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών δειλό. «Είσαι παιδάκι. Πρόσεχε το στόμα σου! Ποιους λες δειλούς;», του είπε ο Μέσι κι ο Ροδρίγο αντέδρασε: «Δες το ματς, θα μας βρείτε μπροστά σας. Δειλός, δειλός είσαι εσύ!», συνέχισε ο Βραζιλιάνος επιθετικός που μετά πρόσθεσε: «Γιατί πας να χτυπήσεις εμένα. Αυτό δεν γίνεται Λέο, όχι». Κι ο Μέσι αυτομάτως γύρισε το περιβραχιόνιο του και του έδειξε τα τρία αστέρια.

«Είσαι πολύ εκνευριστικός ρε φίλε, μόνο θες να μιλάς», συνέχισε ο Βραζιλιάνος. Ο Μέσι δεν σταμάτησε να ψάχνει τον Ροδρίγο. «Είμαστε οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Εμάς θα πεις δειλούς; Σε ρωτάω… Θα απαντήσεις; Άντε πες ό,τι έχεις να πεις… Εγώ εδώ έκανα το γύρο του θριάμβου (σ.σ. όταν κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα)», του είπε κι έφυγε.

Αυτά τα επεισόδια προκάλεσαν σχόλια. Ο πρώην Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής Ζερόμ Ροτέν τόνισε πως έπεσε η μάσκα του καλού παιδιού, που για χρόνια φορούσε ο Μέσι, καθώς πρόσθεσε στη λίστα των επεισοδίων που πρωταγωνιστεί και όσα συνέβησαν στη διάρκεια του Μουντιάλ και πιο συγκεκριμένα στο ματς με τους Ολλανδούς.