Πριν από ένα χρόνο όταν οι σχολιαστές, οι αναλυτές και οι ειδικοί της Premier League σχολίαζαν αρνητικά την απόδοση του κεντρικού αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, ένας βουλευτής από την Γκάνα έγινε viral επειδή τον χλεύασε μέσα στο κοινοβούλιο σε συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Τώρα, του ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Ο Άιζαακ Αντόνγκο, λάτρης της Premier League, πρωτάθλημα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην αφρικανική χώρα, και οπαδός της Τσέλσι, είχε διασύρει τον Χάρι Μαγκουάιρ. Τον Δεκέμβριο του 2022, είχε χρησιμοποιήσει τον Άγγλο ποδοσφαιριστή, πρώην αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων» και διεθνή με την Εθνική Αγγλίας ως παράδειγμα προς αποφυγή και κακή οικονομική πρακτική.

«Υπάρχει ένας παίκτης στην Αγγλία, ο Μαγκουάιρ που παίζει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι αμυντικός. Έκανε τάκλιν συνέχεια και έβαζε το σώμα του σαν να είναι ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο. Και τότε πήγε η Γιουνάιτεντ και τον αγόρασε. Κι εκείνος έγινε η μεγαλύτερη απειλή στην άμυνά της, δίνοντας ασίστ στους αντιπάλους και βάζοντας ο ίδιος τα γκολ όταν εκείνοι δεν μπορούσαν να το κάνουν», είχε υποστηρίξει τότε.

Η συγγνώμη και η πρόσκληση

Ο Αντόνγκο, όπως και πολλοί σχολιαστές, αναλυτές και ειδικοί της Premier League, αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως ο Μαγκουάιρ τους έκλεισε το… στόμα με τις εμφανίσεις του καθώς είναι πολύ βελτιωμένος αυτή τη σεζόν. Παράλληλα, του ζήτησε δημοσίως συγγνώμη. «Βιάστηκα να τον κατηγορήσω. Έχει αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας μέσα στο κοινοβούλιο της Γκάνας.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, πάλι, που προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα του μετά και το περιστατικό που έγινε σε κλαμπ της Μυκόνου για το οποίο προφυλακίστηκε στη Σύρο, όχι μόνο έκανε δεκτή την συγγνώμη του Αντόνγκο, αλλά τον προσκάλεσε κιόλας να πάει στην Αγγλία και να δει αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».