Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Μαγκουάιρ, δεν θα δώσει το παρών στο δικαστήριο εναντίον του για την υπόθεση της επίθεσης εις βάρος αστυνομικού στη Μύκονο.

Το δικαστήριο έχει οριστεί για τον επόμενο μήνα στη Σύρο, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mirror», ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός, θα παρουσιάσει τη δική του πλευρά των γεγονότων μέσω βιντεοκλήσης μιας και δεν είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία στην αίθουσα.

Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει πως οι νομικοί του εκπρόσωποι ήδη ζητούν τη βοήθεια Ελλήνων συναδέλφων τους προκειμένου να «τρέξουν» τις απαραίτητες διαδικασίες.

Επίθεση σε αστυνομικό και απόπειρα δωροδοκίας

Να υπενθυμίσουμε ότι το συμβάν είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου. Η αστυνομία είχε κληθεί στο σημείο έπειτα από καβγά που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο παρέες τουριστών.

Εννιά Βρετανοί που ήταν μέσα σε ένα βαν, ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, ήρθαν σε αντιπαράθεση με δύο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν έξω από το βαν, καθώς φαίνεται να πείραξαν τις κοπέλες της παρέας τους και πιο συγκεκριμένα, μέλη της πρώτης ομάδας, κατηγόρησαν τους δεύτερους πως έριξαν ουσίες στο ποτό κάποιων εκ των γυναικών που ήταν μαζί τους, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του Μαγκουάιρ.

Ωστόσο, η παρέμβαση των αστυνομικών δεν ηρέμησε τα πνεύματα. Ο Μαγκουάιρ και δύο φίλοι του έβρισαν τους αστυνομικούς και τους επιτέθηκαν. Έτσι, προσήχθησαν στο τμήμα, αλλά ούτε εκεί έδειξαν να ακολουθούν τις οδηγίες των ένστολων και επιτέθηκαν και εξύβρισαν κι άλλον αστυνομικό, ενώ φέρεται να επιχειρήσαν να δωροδοκήσουν τους αστυνομικούς για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε αστυνομικό και απόπειρα δωροδοκίας και τού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών με αναστολή.