Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (22/11) ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού ταξίδεψε από το Κάουνας, όπου αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ζαλγκίρις, την επομένη της τριετούς συμφωνίας του με τους φιναλίστ της Euroleague.

O Καναδός γκαρντ, ο οποίος μέχρι το τέλος του έτους θα λάβει ελληνικό διαβατήριο, φωτογραφήθηκε με φούτερ του Ολυμπιακού, στην αίθουσα αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εν συνεχεία αναχώρησε για να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Αύριο, Πέμπτη (23/11), ο Μήτρου-Λονγκ θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του Πειραιά, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Μήτρου – Λονγκ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Euroleague μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Θα αγωνιστεί δηλαδή για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα στη Euroleague στις 2 Ιανουαρίου, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως «ερυθρόλευκος», τόνισε: «Θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Αυτή η ομάδα είναι μαζί για αρκετό καιρό. Έχουν ηγεσία και συνέπεια, έχουν τις βάσεις. Εγώ θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να συνεισφέρω και στις δύο πλευρές του παρκέ και να βοηθήσω να έρθουν νίκες».

«Είναι κάτι που μιλάμε αρκετό καιρό. Περιμένω να επικυρωθεί και να έχω στα χέρια μου το ελληνικό διαβατήριο. Ένα βήμα τη φορά σε αυτό το κομμάτι», είπε σχετικά με την απόκτηση του ελληνικού διαβατηρίου.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, δεν είχα χρόνο να μιλήσω για την κατάσταση. Μίλησα με τον Μπραζντέικις πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, όταν ήμασταν στην Κύπρο και με τον αδερφό μου, τον Ελάιζα, όταν υπέγραψε ξανά στην Ελλάδα. Και οι δύο ήταν τρομερά ενθουσιασμένοι και μου είπαν καλά πράγματα. Όταν παίζεις για αυτόν τον οργανισμό και έχεις τόσο ταλέντο ο στόχος είναι το Final 4. Αυτός είναι όμως ο στόχος όλων, όλοι θέλουν επιτυχίες. Κανείς δεν θέλει να είναι τελευταίος», υπογράμμισε.

Υπολογίζεται ο Μιλουτίνοφ

Στο μεταξύ, η επιστροφή των Σακίλ ΜακΚίσικ και Νίκολα Μιλουτίνοφ στη Euroleague, μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας, θα γίνει πράξη την ερχόμενη Παρασκευή (24/11, 21:15), όταν ο Ολυμπιακός υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 10η αγωνιστική.

Μετά τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος έβγαλε χθες (21/11) για πρώτη φορά όλο το πρόγραμμα της προπόνησης, σήμερα (22/11) το ίδιο έπραξε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ είχε βγάλει μόνο μέρος της χθεσινής προπόνησης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπόρεσε επιτέλους να κάνει μία προπόνηση, με μόνο έναν παίκτη απόντα, δηλαδή τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος θα απουσιάσει για διάστημα ενός μήνα, μετά τον τραυματισμό του στο Βελιγράδι, στη νίκη της ομάδας του Πειραιά επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την 8η αγωνιστική.