Πέραν των φημών περί απόκτησης του φόργουορντ-σέντερ Φιλίπ Πετρούσεφ σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού εξετάζει και άλλες υποθέσεις που παρουσιάζονται στη μεταγραφική αγορά και μια από αυτές είναι και ο Ναζ Μήτρου- Λονγκ.

Ο 30χρονος Καναδός γκαρντ με ύψος 1,93μ., που ως το τέλος του έτους θα έχει λάβει το ελληνικό διαβατήριο, ανήκει στην Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά αυτή αναμένεται να τον αποδεσμεύσει. Μάλιστα, οι δύο ομάδες φέρεται να έχουν κάνει ορισμένες επαφές. Τη φετινή σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων μετρά σε εννιά παιχνίδια, 4,1 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και μία ασίστ κατά μέσο όρο. Ωστόσο, είναι ένας παίκτης που ξέρει να οργανώνει το παιχνίδι μιας ομάδας κι αυτό έχει ανάγκη επί του παρόντος ο Ολυμπιακός καθώς όλο το βάρος έχει πέσει πάνω στον Τόμας Ουόκαπ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, θέλει να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του μετά και τον τραυματισμό του Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, αλλά και των προβλημάτων που έχει από την αρχή της σεζόν ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Το διαβατήριο και το… εμπόδιο

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι κομβικής σημασίας, για οποιαδήποτε εξέλιξη, να εξασφαλιστεί πως θα πάρει το διαβατήριο. Ο Ολυμπιακός μετράει ήδη οκτώ ξένους στο ρόστερ του και αν αποκτηθεί και παίκτης στη frontline θα γίνουν εννιά.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο, από την άλλη, είναι το γεγονός πως έχοντας ήδη παίξει στη Euroleague με την Ζαλγκίρις Κάουνας -παρεμπιπτόντως την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού την Παρασκευή στο «ΣΕΦ» για το θεσμό- είναι πως αν μετακινηθεί στους «ερυθρόλευκους» δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι την έναρξη του δεύτερου γύρου, δηλαδή στις 2 Ιανουαρίου απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Η ανάγκη του Ολυμπιακού, όμως, είναι άμεση. Ωστόσο, θα μπορούσε να συμβάλλει απευθείας στην Basket League.