Δίχως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο παρατάχθηκαν οι Μιλγουόκι Μπακς τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/11) στο Τορόντο απέναντι στους Ράπτορς και νίκησαν με 128-112 σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο NBA και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 7-4.

Ο «Greek Freak» ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στη δεξιά γάμπα και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί, σημειώνοντας την πρώτη απουσία του στην αγωνιστική περίοδο 2023-24. Τα «ελάφια» στερήθηκαν τους 29,5 πόντους, τα 9,6 ριμπάουντ, τις 3,6 ασίστ, το 1 κλέψιμο και τα 1,3 μπλοκ που έχει φέτος μέσο όρο ο Αντετοκούνμπο. Ωστόσο, δεν εκφράζεται ανησυχία για τον τραυματισμό του.

«Χωρίς τον Γιάννη έπρεπε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας και σουταράμε πολύ καλά», είπε ο προπονητής Έιντριαν Γκρίφιν μετά το τέλος του ματς. Η ομάδα του είχε: 24/46 δίποντα, 20/39 τρίποντα και 20/21 ελεύθερες βολές! Όσο για τον ίδιο τον Αντετοκούνμπο μετά το ματς έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω των social media, «ανεβάζοντας» μια φωτογραφία του να κάνει το… σήμα του τρίποντου.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ανέλαβε τον ηγετικό ρόλο σημειώνοντας 37 πόντους, ενώ μοίρασε και 13 ασίστ. Δεύτερο… βιολί ο Μαλίκ Μπίζλι με 30 πόντους και 8/11 τρίποντα! Συνολικά, έξι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με την ομάδα τους να πραγματοποιεί μια πειστική εμφάνιση καθώς προσπαθεί να αναπτύξει την αγωνιστική της ταυτότητα.

Χρόνο συμμετοχής πήρε κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εξαιτίας των απουσιών που αντιμετωπίζουν οι Μπακς. Ο Έλληνας φόργουορντ έπαιξε για 15 λεπτά και σημείωσε δύο πόντους, μάζεψε δύο ριμπάουντ και προσέφερε καλή άμυνα και ενέργεια από τον πάγκο.

Οι Μιλγουόκι Μπακς, τώρα, θα ξαναπαίξουν τα ξημερώματα του Σαββάτου (18/11, 02:00) στην έδρα των Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ μια μέρα μετά (19/11, 03:00) θα υποδεχθούν τους Ντάλας Μάβερικς των Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ.