Η εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί ο Φώτης Ιωαννίδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την ευρωπαϊκή ελίτ και σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου γερμανικού περιοδικού «Kicker», η Στουτγάρδη και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον έχουν στα μεταγραφικά πλάνα τους.

Ο 23χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός μετράει οκτώ γκολ ως τώρα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με το «τριφύλλι» σε όλες τις διοργανώσεις και η ικανότητα του μέσα, αλλά κι έξω από το «κουτί» έχουν εντυπωσιάσει τους συλλόγους από την Bundesliga που τον έχουν στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές που παρακολουθούν.

Στον Παναθηναϊκό, πάλι, δεν τους προκαλεί έκπληξη το πόσο συχνά εμπλέκεται το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη σε μεταγραφικά σενάρια ή το γεγονός πως συνδέεται με πλούσια κλαμπ μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όπως αυτά τα δύο της Bundesliga.

Το ρεπορτάζ του «Kicker» σημειώνει πως η Στουτγάρδη έχει ξεχωρίσει τον Ιωαννίδη ως τον κατάλληλο αντικαταστάτατη του 27χρονου κυνηγού της, Σερχού Γκιρασί, εφόσον τον πουλήσει. Ο Γκιρασί πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με 16 γκολ σε 10 παιχνίδια και η γερμανική ομάδα δέχεται προσφορές εν όψει Ιανουαρίου.

Στο πρόσωπο του Ιωαννίδη, το τμήμα σκάουτινγκ της Στουτγάρδης έχει εντοπίσει τον ιδανικό για να αναπληρώσει πιθανό κενό του ποδοσφαιριστή από τη Γουινέα. Και αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση του άσου του Παναθηναϊκού, αμέσως μόλις ολοκληρώσει την πώληση του Γκιρασί.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη ομάδα τσεκάρει τον Φώτη Ιωαννίδη. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επίσης τον έχει στο… ραντάρ της και εξετάζει την εξέλιξή του. Άλλωστε, ακόμη δεν έχει επενδύσει τα 95 εκατομμύρια ευρώ που πήρε από την πώληση του Ραντάλ Κολό Μουανί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δύο ομάδες, στο μεταξύ, στο πρόσφατο παρελθόν συνδέθηκαν και με τον άλλο Έλληνα στράικερ που εντυπωσιάζει αυτή τη σεζόν, τον Βαγγέλη Παυλίδη της Άλκμααρ.

Ο Ιωαννίδης έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Ιούνιο του 2027, μετά την πρόσφατη ανανέωση του.