Με την Εθνική Ελλάδας ανδρών στο ποδόσφαιρο να παλεύει για την πρόκριση στο EURO 2024 και να έχει μπροστά της κρίσιμα παιχνίδια, ο προπονητής Γκουστάβο Πογέτ ήρθε σε ρήξη με την ΕΠΟ έπειτα από την αποκάλυψή του πως δεν έχει στο πλάι του τον βοηθό του Μαουρίσιο Ταρίκο, που είναι εδώ κι οκτώ μήνες απλήρωτος.

Ποιος είναι, όμως, ο συνεργάτης του Ουρουγουανού τεχνικού; Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες το 1973, ο Ταρίκο έπαιξε ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο αρχίζοντας την καριέρα του από την Αρχεντίνος Τζούνιορς. Αριστερό μπακ που υποσχόταν πολλά έγραψε 21 συμμετοχές μεταξύ του 1993 και του 1994 κι έπειτα πήρε μεταγραφή για την αγγλική Ίπσουιτς, όπου έμεινε πέντε χρόνια (1994-99) κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις και κερδίζοντας μεταγραφή για την Τότεναμ όπου έμεινε ως το 2004. Έπειτα έπαιξε στη Γουέστ Χαμ και ακολούθως περιηγήθηκε σε άσημες ομάδες για να καταλήξει στην Μπραιτον από το 2010 ως το 2012, όταν κι έκλεισε την καριέρα του.

Σε αυτό το τελευταίο στάδιο, δε, λειτουργούσε ήδη ως βοηθός του Γκουστάβο Πογέτ, με τον οποίο ανέπτυξε ισχυρή σχέση, όσο αγωνίζονταν και οι δύο στους «σπερς». Από τη δουλειά στην Μπράιτον και μέχρι σήμερα, ο Ταρίκο βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Ουρουγουανού προπονητή με την κοινή πορεία τους να έχει… βγάλει στους πάγκους της ΑΕΚ, της Σάντερλαντ, της Μπέτις, της Σένουα, της Μπορντό και της Εθνικής Ελλάδας. Στη μόνη «περιπέτεια» που δεν τον ακολούθησε ήταν στην Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, εν μέσω της πανδημίας.

Οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ και η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Όσον αφορά στη δήλωση «βόμβα» του Γκουστάβο Πογέτ, ο Ουρουγουανός τεχνικός ανέφερε: «Θέλω να σας ενημερώσω κάτι και δεν θα δεχτώ κάποια ερώτηση. Ο Μαουρίσιο Ταρίκο, ο βοηθός μου δεν είναι εδώ. Δεν έχει πληρωθεί από την ομοσπονδία εδώ και 8 μήνες. Θέλουμε κάποιους κανόνες δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με τον σεβασμό. Δυστυχώς δεν θα έχουμε τον Ταρίκο αυτή την εβδομάδα».

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα. «Ο κ. Ταρίκο παρά τις επανειλημμένες προτροπές των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΠΟ, αρνείται μέχρι και σήμερα να λάβει ελληνικό ΑΦΜ. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να εκδώσει νόμιμο παραστατικό και για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί η ΕΠΟ να καταβάλει την αμοιβή του», τόνισε χαρακτηριστικά.