Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από την Κοπεγχάγη στο «Πάρκεν» με 4-3, για τον πρώτο όμιλο του Champions League, συνεχίζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, προκαλώντας την οργή των οπαδών της.

Με την ήττα αυτή η ομάδα του Μάντσεστερ ισοφάρισε τη φετινή σεζόν το αρνητικό ρεκόρ που είχε να σημειωθεί από την εποχή που υποβιβάστηκε το 1973, μετά από 50 δηλαδή χρόνια!

Έφθασε συνολικά στις εννιά ήττες στα πρώτα 17 παιχνίδια της σεζόν κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1973-74, στο τέλος της οποίας είχε υποβιβαστεί. Τα σερί αρνητικά αποτελέσματα έχουν προκαλέσει οργή στους φιλάθλους των «κόκκινων διαβόλων» και ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ, το «The 1958», κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «Ολντ Τράφορντ», πριν από το αυριανό (11/11) ματς κόντρα στη Λούτον για την Premier League, με κύριο αίτημα την αποχώρηση της οικογένειας Γκλέιζερ από την ιδιοκτησία του φημισμένου αγγλικού συλλόγου.

Πλησιάζει η πώληση μεριδίου

Στο μεταξύ, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση του 25% στον μεγιστάνα Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που θα καταβάλει περί τα 1,6 δισ. ευρώ για να αποκτήσει μερίδιο στο κλαμπ. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, αυτό είναι το πρώτο βήμα προτού πάρει όλο τον ελεγχο του συλλόγου στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Ο Ράτκλιφ και η ομάδα του, όπως έχει διαρρεύσει, θα αναλάβουν να «τρέξουν» το αθλητικό κομμάτι του κλαμπ και κυρίως τις ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις της πρώτης ομάδας σε μια προσπάθεια να γίνουν οι «κόκκινοι διάβολοι» και πάλι ανταγωνιστικοί. Μάλιστα, όπως λένε στην Αγγλία είναι διατεθειμένος να ρίξει άμεσα 300 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές και υποδομές.