Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν είναι και τόσο αγαπητή στους Έλληνες έπειτα από όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, είναι όμως πολύ αγαπητός στην Κροατία ένας 14χρονος Έλληνας που αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής και ήδη τον θέλουν στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Ιάωνας Νεμπής αναγκάστηκε να πάει στην Κροατία, όπως αναφέρει σε σχετικό θέμα το gazzetta.gr, επειδή ο πατέρας του προσλήθηκε πριν κάποια χρόνια ως CEO στη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Εξέλιξη που μπορεί και να έκανε τη διαφορά για τον γιο του, ο οποίος μπήκε στα τμήματα υποδομής της Λοκομοτίβα και στη συνέχεια πήγε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και βγάζει μάτια. Με 6 γκολ σε 11 αγώνες φέτος και με 119 σε 97 παιχνιδια την τελευταία 4ετία με Λοκομοτίβα και Ντιναμό, οι Κροάτες τον αντιμετωπίζουν ως το επόμενο μεγάλο ταλέντο που θα γράψει ιστορία.

Έτσι, έχουν γίνει ήδη επαφές με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ώστε ο Νεμπής να κληθεί στην εθνική u15 της Κροατίας. Ακόμη κι αν γίνει αυτό, πάντως, δεν θα είναι δεσμευτικό, δεν θα χαθεί οριστικά δηλαδή για την Εθνική Ελλάδας, αφού αυτό θα συμβεί μόνο αν κάνει συμμετοχή με την… κανονική Εθνική ομάδα της Κροατίας.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ταλέντο που έχει ήδη ξεχωρίσει και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, από εδώ και πέρα, να παρακολουθούν την εξέλιξή του και οι άνθρωποι της ΕΠΟ.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε μετά το 50ο λεπτό τα γκολ του Ιάσωνα…