Μια από τις κορυφαίες φάσεις στα παιχνίδια του NBA που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/11) διαδραματίστηκε στην «Crypto.com Arena» κατά τη διάρκεια της νίκης των Λος Άντζελες Λέικερς στο… ντέρμπι με τους Κλίπερς όπου οι πρώτοι επικράτησαν με 130-125 στην παράταση.

Λίγο μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου, με τους Λέικερς να χάνουν 48-37, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το παπούτσι του. Το έβγαλε και έμεινε πίσω, στο μισό της ομάδας του. Οι παίκτες των Κλίπερς τον ξέχασαν εντελώς. Για κακή τους τύχη, βέβαια… Γνωρίζοντάς το πως ο «βασιλιάς»… έρχεται οι Λέικερς τον εντόπισαν, του έδωσαν την μπάλα κι εκείνος «κάρφωσε» εντυπωσιακά με τη φάση να γίνεται viral στα social media.

«Ο ΛεΜπρόν έχασε το παπούτσι του, το έβαλε ξανά, έπειτα διέσχισε το παρκέ για να “καρφώσει”», έγραψε χαρακτηριστικά ο επίσημος λογαριασμός του NBA. Οι Λέικερς έβαλαν τέλος στο σερί των 12 συνεχόμενων ηττών από τους… γείτονες της διπλανής πόρτας. Ο 39χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 39 πόντους, 11 ριμπάουντ κι επτά ασίστ, με τους Άνθονι Ντέιβις και Ντι’ Άντζελο Ράσελ να προσθέτουν από 27, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Όστιν Ριβς στον έξτρα χρόνο.