Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στο ΣΕΦ ως αντίπαλος και άκουσε πολλά από τους οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά έφυγε νικητής αφού ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 66-54 στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Basket League και πήρε ήδη προβάδισμα για την 1η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παιχνίδι και αυτό, όπως ήταν λογικό, έφερε αστοχία, με το σκορ να είναι στο 9-9 όταν μπήκε για πρώτη φορά ο Σλούκας και τους Ερυθρόλευκους να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +1 (12-11). Πολύ χαμηλό σκορ, με τα πράγματα να μη βελτιώνονται ιδιαίτερα στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, πριν έρθει ένα μίνι ξέσπασμα των γηπεδούχων.

Με πρωταγωνιστές τους Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 26-18 στο 16′, με τους Πράσινους όμως να αντιδρούν στη συνέχεια και να πλησιάζουν στο -3 (31-28) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου χάρη στον Μήτογλου κυρίως. Αυτόν, δηλαδή, που θα εξελισσόταν σε πρωταγωνιστή του ντέρμπι στη συνέχεια.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν αυτός που αναλάμβανε να δίνει λύσεις επιθετικά στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν και με δικό του τρίποντο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +3 (39-42) στο 28′, για να ακολουθήσει ακόμη ένα στο 29′ για το 40-45, πριν μειώσουν οι Πειραιώτες σε 43-45. Πολύ χαμηλό σκορ, απόδειξη της νευρικότητας που υπήρχε και στις δύο πλευρές, με τους φιλοξενούμενους όμως να τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους όλο και περισσότερο.

Σε αυτό, όπως προαναφέρθηκε, τον σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε ο Μήτογλου ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και στην τελευταία περίοδο, δίνοντας στους Πράσινους προβάδισμα έξι πόντων (50-56 και 52-58). Με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 τάπες ο Έλληνας φόργουορντ έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση στο ΣΕΦ, το οποίο πάγωσε όραν ο Λεσόρ έκανε το 54-62 στο 1:26 πριν τη λήξη.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να έχει αποδεχθεί, πλέον, τη μοίρα του και ο Παναθηναϊκός φρόντισε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά, η οποία μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε ό,τι αφορά την 1η θέση στην κανονική περίοδο και κατ’ επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, επικρατώντας τελικά με 54-66.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66