Στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» ο Ολυμπιακός παίζει με τον Παναθηναϊκό (30/10, 20:15, ΕΡΤ3) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League. Μια αναμέτρηση υψηλής έντασης το δίχως άλλο με τους «αιωνίους» να μετρούν τις δυνάμεις τους. Ως τώρα, έχουν από τρεις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» αναμετριούνται. Ο Ολυμπιακός νίκησε στις δύο προηγούμενες. Πρώτα, επικράτησε με 75-51 του Παναθηναϊκού στον τελικό του Σούπερ Καπ Ελλάδας στη Ρόδο. Έπειτα, επιβλήθηκε 88-78 στην παράταση μέσα στο «ΟΑΚΑ» στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Euroleague.

Η επίθεση του Ολυμπιακού, η βελτίωση του Παναθηναϊκού

Ωστόσο, σε όρους… μπάσκετ έχει περάσει πολύς καιρός από εκείνα τα δύο παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός πέρασε ορισμένες δύσκολες καταστάσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με τις απουσίες του λόγω τραυματισμών, αλλά απέναντι στην Αναντολού Εφές την Πεμπτη (26/10) ήταν εντυπωσιακός καθώς νίκησε με 75-57.

Με την επιστροφή του Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε σταθερότητα και συνέπεια στην επίθεση. Στόχος του Έλληνα κόουτς να «χτίσει» πάνω σε αυτό. Βέβαια, ο Ολυμπιακός παραμένει πληγωμένος καθώς απουσιάζουν οι Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ. Η απουσία του πρώτου βάζει έξτρα πίεση στους… ψηλούς με τον Κώστα Παπανικολάου να καλείται να παίξει για κάποιο διάστημα στο «4» όταν ο Πίτερς θα χρειάζεται ανάσες.

Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, καταγράφει βελτίωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις. Στο 95-81 επί της Μπασκόνια για τη Euroleague την Παρασκευή, το «τριφύλλι» κυριάρχησε στις ρακέτες με τους Ματίας Λεσόρ και Ντίνο Μήτογλου. Ο Εργκίν Αταμάν φαίνεται πως έχει… βρει κάτι με αυτό το δίδυμο κι έχει ενδιαφέρον πως θα επιχειρήσει να το εκμεταλλευτεί στο «ΣΕΦ», ενώ θα λείψει και πάλι ο γκαρντ Λευτέρης Μαντζούκας, καθώς επίσης και ο Λούκας Βιλδόσα, ενώ σταθερά εκτός βρίσκεται ο τραυματίας Ιωάννης Παπαπέτρου.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Basket League:

  • Περιστέρι – Προμηθέας Πάτρας 76-71
  • Μαρούσι – Καρδίτσα 94-88
  • Απόλλων Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 69-87
  • Άρης – ΑΕΚ 75-64
  • Λαύριο – ΠΑΟΚ 86-76
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 30/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Προμηθέας Πάτρας 7
  2. Λαύριο 7
  3. Άρης 7
  4. Ολυμπιακός 6 – 3 αγώνες –
  5. Κολοσσός Ρόδου 6
  6. Παναθηναϊκός 6
  7. ΠΑΟΚ 6
  8. Περιστέρι 5
  9. Mαρούσι 5
  10. Απόλλων Πάτρας 5
  11. ΑΕΚ 5
  12. Καρδίτσα 4