Με την τουρκική κοινή γνώμη να βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστινίων από το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, οι οπαδοί της Κόνιασπορ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super Lig, ανέβασαν πανό που προσπαθεί να μεταδώσει στον κόσμο το δράμα που ζουν οι κάτοικοι της Γάζας από τους συνεχόμενους βομβαρδισμούς.

«Κάνουμε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν πεθαίνουν», έγραφε το πανό που αποκάλυψαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας στη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα με την Πέντικσπορ την περασμένη Κυριακή (22/10) στο Ικόνιο.

Η στάση του Ερντογάν

Να σημειώσουμε πως πρόσφατα η κυβέρνηση της Τουρκίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, την επομένη πλήγματος σε νοσοκομείο της πόλης της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς, για το οποίο αλληλοκατηγορήθηκαν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι.

«Σε ένδειξη σεβασμού για τους χιλιάδες μάρτυρες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν παιδιά και αθώοι άμαχοι, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω της πλατφόρμας X.

«Εμείς, η Τουρκία, νιώθουμε στην καρδιά μας τον οξύ πόνο των παλαιστίνιων αδελφών μας», πρόσθεσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Ο κ. Ερντογάν επίσης κατήγγειλε το «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που χαρακτήρισε «συγκρίσιμο με γενοκτονία σε βάρος του πληθυσμού της Γάζας». Εξάλλου συνεχόμενες είναι οι διαδηλώσεις μπροστά από το προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να συγκεντρώνεται και να ζητά το τέλος των επιθέσεων προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.