Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας, πρωταθλήτρια Ευρώπης και η ομάδα με το πιο ακριβό ρόστερ σύμφωνα με την ανάλυση του Football Benchmark, μια πλατφόρμα δεδομένων και αναλύσεων σχετικά με τις επιχειρηματικές επιδόσεις των ποδοσφαιρικών κλαμπ, με την Premier League να κυριαρχεί σε ό,τι αφορά το top-10.

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί εδώ και χρόνια για τα λεφτά που ξοδεύει αλόγιστα η Σίτι, η οποία είχε ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του Champions League. Στόχος που επιτεύχθηκε πέρυσι, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να καταφέρνει επιτέλους να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Μια επιτυχία που ήρθε λόγω της δουλειάς του προπονητή αλλά και λόγω της αξίας των παικτών, οι οποίοι συνθέτουν το πιο ακριβό ρόστερ του κόσμου σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε το Football Benchmark. Συγκεκριμένα, το ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι υπολογίζεται ότι αξίζει 1,422 δισ. ευρώ και είναι το πιο ακριβό όλων.

Από εκεί και πέρα, στη 2η θέση είναι η Άρσεναλ με 1,186 δισ. ευρώ και στην 3η η Ρεάλ Μαδρίτης με 1,177 δισ. ευρώ, με την Premier League, η οποία είναι και το πιο ακριβό πρωτάθλημα, να κυριαρχεί έχοντας έξι ομάδες στο top-10 αφού εκεί είναι και οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τότεναμ, ενώ στη 10άδα βρίσκονται και οι Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα.

Η λίστα με τα 10 πιο ακριβά ρόστερ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου…