Η δράση ξαναρχίζει στην Premier League το Σαββατοκύριακο (21-22/10) με τη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής και τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή είναι στο μυαλό όλων, με τους αρμόδιους να αποφασίζουν ότι απαγορεύεται να φέρει κάποιος μαζί του στις εξέδρες σημαία είτε του Ισραήλ είτε της Παλαιστίνης.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι το Νο1 θέμα συζήτησης σε όλα τα επίπεδα, αφού έχουμε δει και αθλητές να παίρνουν θέση για όσα γίνονται, όπως και οπαδούς. Στην Αγγλία όμως και ακόμη πιο συγκεκριμένα στην Premier League, όπως και στην English Football League, θέλουν να αποφύγουν κάτι τέτοιο.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, απαγορεύεται στους οπαδούς να μπουν στο γήπεδο έχοντας μαζί του σημαία είτε του Ισραήλ είτε της Παλαιστίνης. Όπως έγινε δηλαδή και στον αγώνα της εθνικής Αγγλίας με την Ιταλία στο Γουέμπλεϊ πριν δύο μέρες (17/10) για τα προκριματικά του Euro 2024.

Στόχος των ανθρώπων της Λίγκας είναι να αποφευχθούν οι εντάσεις για αυτό το θέμα και παράλληλα να κρατήσουν ουδέτερη στάση ενώ κανονικά θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα για τα θύματα του πολέμου και οι παίκτες με τους προπονητές και τους διαιτητές θα φοράνε μαύρα περιβραχιόνια.