Η πορεία του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά στο διπλό των ανδρών του τουρνουά τένις European Cup, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αμβέρσα του Βελγίου, συνεχίζεται ακάθεκτη. Το ελληνικό δίδυμο νίκησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3) τους Ματβέ Μίντλελκοπ και Αντρέας Μις και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση.

Εκεί θα αναμετρηθεί με το νικητή του ματς Ρόμπιν Χάασε/Φίλιπ Όσβλαντ – Ρομέν Αρνεοντό/Τρίσταν Σάμουελ Βάισμπορν ή Κέιβν Κράβιτς/Τιμ Πουτς, με στόχο φυσικά τη συμμετοχή στον τελικό και τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά μπήκαν αποφασισμένα να κάνουν την έκπληξη απέναντι σ’ ένα ζευγάρι που έχει τοποθετηθεί στο νούμερο τέσσερα του ταμπλό και πριν από την έναρξη του τουρνουά του διπλού λογαριαζόταν ως από τα ισχυρά φαβορί για να παλέψει για την κούπα. Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έβγαλαν στο court τη χημεία τους και την εξαιρετική συνεννόησή τους. Διάβασαν εντυπωσιακά το ματς και έλαβαν σωστές αποφάσεις όταν οι αντίπαλοί τους πίεσαν. Με επιμονή και υπομονή καθώς και… λίγη τύχη κατάφεραν και προηγήθηκαν με 1-0.

Βλέποντας πλέον στον ορίζοντα το ενδεχόμενο να περάσουν στα ημιτελικά και να πανηγυρίσουν μια σημαντική επιτυχία για την καριέρα τους, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Πέτρος «άρπαξαν» την ευκαιρία. Με το μομέντουμ υπέρ της έμοιαζε πως δεν μπορούσαν να κάνουν λάθος. Ήταν τρομερά αποτελεσματικοί, κάλυψαν σωστά τους χώρους, ενώ έλαμψε και το ταλέντο του Στέφανου Τσιτσιπά που στα κρίσιμα σημεία έκανε τη διαφορά. Έτσι, «καθάρισαν» εύκολα το δεύτερο σετ και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Παράλληλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει και το τουρνουά του μονού για να… ασχοληθεί. Είναι το νούμερο ένα του ταμπλό και αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του αύριο (19/10) κόντρα στο νικητή της αναμέτρησης Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ – Ντόμινικ Στρίκερ.

«Η καλύτερη περίοδος της ζωής μου»

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική «Sudinfo» υποστήριξε πως βρίσκεται στα καλύτερά του. «Με την Πάουλα Μπαντόσα διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωή μου», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ θέλησε να διαψεύσει όους τον κατηγορούν πως εξαιτίας της σχέσης τους έχει χάσει τον προσανατολισμό του. «Προπονούμαι περισσότερο και πιο σκληρά από ποτέ», ανέφερε.