Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη με 83-69, για την 3η αγωνιστική της Euroleague, επικράτησε ένταση μεταξύ του Κώστα Σλούκα και του Σκότι Ουίλμπεκιν και απειλήθηκε γενική σύρραξη, πριν επικρατήσει η ψυχραιμία και πάρουν οι παίκτες το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Ο γκαρντ της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη πλησίασε τον Σλούκα τη στιγμή που ετοιμαζόταν με τους υπόλοιπους «πράσινους» για το καθιερωμένο ζντο μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον Έλληνα γκαρντ να αντιδρά και να ανταλλάζει σπρωξιές με τον Ουίλμπεκιν. Τη στιγμή της έντασης μπήκαν και άλλοι παίκτες στη μέση, αλλά οι ψυχραιμότεροι πρόλαβαν τα χειρότερα…

Η εξήγηση του Γουίλμπεκιν

Ο Σκότι Γουίλμπεκν, από τη μεριά του, επιχείρησε να εξηγήσει τί ακριβώς συνέβη στο επεισόδιο μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

«Προσπάθησαν να μαζευτούν και να κάνουν ζντο στο κέντρο του γηπέδου, πάνω από το logo της ομάδας μας και σκέφτηκα ότι δεν μπορεί αυτό να είναι αλήθεια» δήλωσε ο Γουίλμπεκιν σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και συνέχισε:

«Αυτό που λέω πάντα – και το πιστεύω – είναι ότι η ομάδα μας πρέπει πάντα να πηγαίνει στο κέντρο. Το κάνει έπειτα από κάθε παιχνίδι. Πρέπει να πάμε στο κέντρο του γηπέδου, να ενώσουμε τα χέρια μας και να κάνουμε το ζντο. Οι αντίπαλοί μας μπορούν να πάνε οπουδήποτε αλλού στο γήπεδο».