Ιδανική ήταν η αρχή του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά στο διπλό των ανδρών του τουρνουά τένις European Cup που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βέλγιο. Οι «Tsitsibros» νίκησαν με 2-0 σετ (7-6, 7-6) τους Μιγκέλ Άνχελ Ρέγες – Βαρέλα και Νταβίδ Ερνάντεθ Βέγα και πέρασαν στην προημιτελική φάση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Πέτρος Τσιτσιπάς έπειτα από πολλές παρουσίες σε τουρνουά διπλών τα τελευταία χρόνια, αλλά και στο πλαίσιο των αγώνων τους στο Davis Cup με την Εθνική Ελλάδας έχουν αναπτύξει εξαιρετική χημεία, ενώ έχουν βελτιώσει και τις τοποθετήσεις τους μέσα στο court. Με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί κι αυτό φάνηκε και στο ματς με τους Ρέγες – Βαρέλα και Βέγκα Ερνάντεθ. Παράλληλα, το τεράστιο ταλέντο του Στέφανου Τσιτσιπά είναι εκεί για να κάνει τη διαφορά στα… δύσκολα.

Έτσι, με υπομονή κι επιμονή κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ παίζοντας αρκετά καλά. Στο δεύτερο, οι αντίπαλοί τους αντέδρασαν κι έμοιαζε θέμα χρόνου να ισοφαρίσουν, αλλά οι Έλληνες τενίστες δεν το έβαλαν κάτω κι έφτασαν στην κατάκτηση του σετ και της νίκης, ενώ στις εξέδρες ήταν και η Πάουλα Μπαντόσα, η αγαπημένη του Στέφανου, που βρίσκεται κι εκείνη στην Αμβέρσα. Τώρα, στους «8» θα παίξουν είτε με τους Νο4 του ταμπλό, Μίντελκουπ και Αντρέας Μις, είτε με τους Ζιζού Μπεργκς και Τιμπό Κόλσον.

Στο μεταξύ, να σημειώσουμε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και στο μονό του τουρνουά, όντας στην κορυφή του ταμπλό, επιστρέφοντας έπειτα από έξι χρόνια. Η πρεμιέρα του θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη (19/10), περιμένοντας τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ντόμινικ Στρίκερ και Μπόυτικ φαν ντε Ζάντσχουλπ.