Τα όσα είπε για τον πόλεμο στο Ισραήλ ο δημοσιογράφος του BeIN Sports που είχε αναλάβει την περιγραφή του ντέρμπι της Premier League ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί επίπληξη, με το τηλεοπτικό δίκτυο να ενημερώνει τους απανταχού υπαλλήλους του ότι θα πρέπει να αποφεύγουν πολιτικά σχόλια και να ασχολούνται μόνο με τα αθλητικά.

Τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή είναι το βασικό θέμα συζήτησης παντού, με το ενδιαφέρον όλων να έχει στραφεί εκεί προκειμένου να δουν πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Το γεγονός, φυσικά, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από όλο τον πλανήτη δεν είναι κακό, είναι όμως το να παίρνουν θέση οι δημοσιογράφοι υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Και ο δημοσιογράφος που ανέλαβε την περιγραφή του Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι για το BeIN Sports έδειξε διάθεση να πάρει το μέρος της μιας εκ των δύο πλευρών και συγκεκριμένα της Παλαιστίνης.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από όσα είπε για το Ισραήλ πριν την έναρξη του αγώνα και καθώς οι δύο ομάδες περίμεναν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

«Μίλησαν για δύναμη και ήταν μια ψευδαίσθηση. Μίλησαν για προηγμένη τεχνολογία και ήταν μια ψευδαίσθηση. Και μίλησαν για αήττητο στρατό και ήταν μια ψευδαίσθηση. Έχουν μιλήσει για τα σύνορα Μπαρ-Λεβ και ήταν μια ψευδαίσθηση. Έχουν μιλήσει για ένα σύνορο που δεν μπορεί να περάσει κανείς. Δεν καταλάβατε; Δεν καταλάβαμε; Είναι απλώς ένα μπαλόνι ψευδαίσθησης», ήταν τα λόγια του.

Λόγια που ακούστηκαν σε όλο τον αραβικό κόσμο, αφού το BeIN Sports μεταδίδει σε αυτές τις χώρες τους αγώνες της Premier League, με αποτέλεσμα οι επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου να κάνουν επίπληξη στον δημοσιογράφο και να δώσουν εντολή σε όλους να αποφύγουν από εδώ και πέρα τα πολιτικά σχόλια.