Τέλος το όνειρο για διάκριση στο διπλό του τουρνουά τένις Shanghai Masters για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής μαζί με τον παρτενέρ του τον Ολλανδό Ρόμπιν Χάασε ηττήθηκαν με 2-0 σετ [7-6(2), 6-3] από τους Μαρσέλ Γκρανογέρς – Οράσιο Σεμπάγιος και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το δίδυμο Τσιτσιπάς – Χάασε ήταν αουτσάιντερ μπαίνοντας στην αναμέτρηση. Οι δύο τενίστες δεν είχαν αναπτύξει την κατάλληλη χημεία, ούτως ή άλλως, αφού αγωνίζονται μαζί για μικρό χρονικό διάστημα. Σε αντίθεση με τους Γκρανογέρς – Σεμπάγιος που είναι το νούμερο επτά του ταμπλό και των ισχυρών υποψηφίων για να διεκδικήσουν τον τίτλο του Shanghai Masters.

Ωστόσο, στο πρώτο σετ χάρις στο ταλέντο του Στέφανου Τσιτσιπά και την ποιότητα του Ρόμπιν Χάασε, το ζευγάρι ήταν ανταγωνιστικό και πίεσε τους καλύτερους αντιπάλους του. Αν μπορούσαν να περιορίσουν τα λάθη τους σε ορισμένα κρίσιμα σημεία του ματς ενδεχομένως να έπαιρναν το προβάδισμα στα σετ και τότε θα γινόταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Η εμπειρία και η ομοιογένεια, όμως, μέτρησαν στο tie-break κι εκεί έγινε η διαφορά. Στο δεύτερο σετ, με το μομέντουμ υπέρ τους οι Γκρανογέρς – Σεμπάγιος «καθάρισαν» το ματς νικώντας με 6-3 καθώς η ανωτερότητά τους φάνηκε στο court.

Οι νικητές, τώρα, θα αναμετρηθούν για μια θέση στον τελικό με τους Ρένκι Χιτζικάτα – Κάμερον Νόρι, που απέκλεισαν με 6-4, 3-6, 10-8 τους Γκονζάλες – Μολτένι.