Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο στην OPAP Arena με πέναλτι στο φινάλε, σε ένα παιχνίδι όπου όλα τα γκολ μπήκαν από την άσπρη βούλα, με τον Άμραμπατ να κάνει το 1-0, τον Αντζιέλσκι να γράφει το 1-1 στο 89′ και τον Γκατσίνοβιτς να κάνει στο 95′ το 2-1 για την Ένωση, η οποία είχε μείνει και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιντιμπέ.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, οι Κιτρινόμαυροι, τους οποίους ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε με 8 αλλαγές στο αρχικό σχήμα, μπήκαν καλά στο παιχνίδι, είχαν διάθεση και σιγά-σιγά άρχισαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους, έχοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 20′ με την κεφαλιά του Κάλενς που έφυγε άουτ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 23′, ο δικέφαλος αετός είχε και τη δεύτερη ευκαιρία του με το σουτ του Πισάρο από καλή θέση που κόντραρε σε αντίπαλο, με την πίεση να αυξάνεται και το γκολ να έρχεται τελικά λίγα λεπτά μετά… Στο 29′ ο Αραούχο με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσακμάκης… γκρέμισε τον Μάνταλο, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Έτσι, στο 31′ ο Άμραμπατ εκτέλεσε και έκανε το 1-0, με την ΑΕΚ να ανεβάζει ρυθμό στη συνέχεια και να έχει μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Πόνσε, όμως, αστόχησε με κεφαλιά στο 37′, στο 41′ ο Τσιντώτας είπε «όχι» στον Πόνσε και στην επαναφορά ο Σιντιμπέ αστόχησε, στο 43′ ο Αραούχο δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τσακμάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά την κεφαλιά του Μήτογλου.

Όπως και να έχει, η ομάδα του Αλμέιδα θα μπορούσε να βάλει το δεύτερο γκολ και νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 51′ αλλά ο Τσιντώτας νίκησε τον Πόνσε, για να ακολουθήσει ο τραυματισμός του Άμραμπατ και οι… 4 μαζεμένες αλλαγές για την Ένωση στο 60′. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσαν τη μπάλα και έψαχναν το δεύτερο γκολ που θα εξασφάλιζε τη νίκη αλλά το παιχνίδι παρέμενε στο 1-0. Και αφού παρέμενε στο 1-0, ο Ατρόμητος ήταν ζωντανός. Και αφού ήταν ζωντανός, στο 89′ πάγωσε την OPAP Arena.

Το σπρώξιμο του Σιντιμπέ στον Αντζιέλσκι είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει -και να το επιβεβαίωσει μέσω του VAR- πέναλτι για τους φιλοξενούμενους και κόκκινη στον αμυντικό των γηπεδούχων, με τον Αντζιέλσκι να αναλαμβάνει και την εκτέλεση στο 89′ και να κάνει το 1-1. Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ κατάφερε να αντιδράσει.

Στο 91′ ο Μάνταλος τσίμπησε τη μπάλα και ο Έρλινγκμαρκ τον ανέτρεψε, με τον ρέφερι να δείχνει ξανά, για τρίτη φορά συνολικά, το σημείο του πέναλτι, με την απόφαση να επιβεβαιώνεται μέσω VAR και τον Γκαντσίνοβιτς να εκτελεί… αλα Πανένκα στο 95′ για το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, ο δικέφαλος αετός πήγε στους 11 βαθμούς, στο -5 από τον Ολυμπιακό έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Άμραμπατ (60′ Ελίασον), Γιόνσον (83′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Πισάρο (60′ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (60′ Ζίνι), Αραούχο (60′ Τσούμπερ).

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Κούντε (55′ Καμαρά), Κούεν (46′ Έντερ), Γιουμπιτάνα (69′ Φριντζόνσον), Ρομπάιγ (55′ Βαλένσια), Βέργος (69′ Αντζιέλσκι).