Με γκολ των Ιωαννίδη και Σπόραρ ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Βιγιαρεάλ με 2-0 στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του Europa League, πήρε την πρώτη νίκη έπειτα από 12 χρόνια σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έδειξε ότι είναι ικανός να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Πράσινοι έδειξαν τη διάθεσή τους να πρεσάρουν ψηλά, με τους Ισπανούς, από την άλλη πλευρά, να είναι αρκετά προσεκτικοί. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση μέχρι το 18ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ. Ο Μοράλες, όμως, δεν κατάφερε με σουτ από κοντά να βρει στόχο ενώ τα είχε κάνει όλα τέλεια μέχρι εκείνο το σημείο.

Η Βιγιαρεάλ θα μπορούσε να προηγηθεί σε αυτή τη φάση, δεν το έκανε και στη συνέχεια, στο 30′, στάθηκε άτυχη με τον τραυματισμό του Σουάρεθ, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Πίνο. Όσο για τον Παναθηναϊκό, ήταν αρκετά προσεκτικός πίσω και από εκεί και πέρα έψαχνε με υπομονή τον τρόπο για να απειλήσει. Και τον βρήκε στο 38’…

Η κάθετη του Κώτσιρα έβγαλε σε θέση βολής τον Ιωαννίδη και αυτός «έσκαψε» πολύ ωραία προ του Ρέινα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες την ώρα που το ΟΑΚΑ παραληρούσε για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης μάλιστα, στο 50′, οι Πράσινοι άγγιξαν και το δεύτερο γκολ ξανά με τον Ιωαννίδη αλλά ο Μαντί με τάκλιν τον πρόλαβε πριν εκτελέσει τον Ρέινα, για να ακολουθήσει στο 53′ η διπλή ευκαιρία με Παλάσιος και Μλαντένοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός, όπως καταλαβαίνει κανείς, είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι και δεν επέτρεπε στη Βιγιαρεάλ να γίνει επικίνδυνη παρά τις αλλαγές του προπονητή της, ο οποίος έψαχνε τη λύση. Όσο κι αν την έψαχνε, όμως, δεν μπορούσε να τη βρει αφού οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί σε όλα. Και εξαιρετικό ήταν και το γκολ του Σπόραρ που έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει το πάρτι.

Στο 78′ ο Σλοβέος φορ πήρε την πάσα του Τσέριν και με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Ρέινα για το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για το Τριφύλλι, το οποίο έδειξε από την πρεμιέρα των ομίλων ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ (75′ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (75′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος, Μαντσίνι (69′ Βιλένα), Ιωαννίδης (69′ Σπόραρ).

Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Μαντί, Γκάμπια, Κίκο, Πεντράθα, Καπουέ, Κομεσάνα (60′ Χ. Μορένο), Σουάρεθ (30′), Τριγκέρος (60′ Παρέχο), Μοράλες (76′ Μπαένα), Μπρερετόν Ντίαζ (60′ Σέρλοθ).