Ο Ντέμης Νικολαΐδης κατέθεσε την άποψή του για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Stoiximan Super League. Ο πρώην επιθετικός και διοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ σχολίασε το ματς της Ένωσης με τον Ολυμπιακό (1-1) που διεξήχθη στην «OPAP Arena» την Κυριακή (17/9).

Μιλώντας στην εκπομπή Monday FC της Novasports μίλησε και με κολακευτικά λόγια για τον καινούριο προπονητών των «ερυθρόλευκων», Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

«Άρχισα να καταλαβαίνω τον προπονητή του Ολυμπιακού τι θέλει να κάνει σ’ αυτό το ματς. Μου φαίνεται καλός προπονητής, πολύ διαβασμένος. Ήρεμος και στο 1-0. Το αποτέλεσμα που πήρε είναι υπέρ του. Το αποτέλεσμα το πήρε ο προπονητής και η τακτική του και όχι η ατομική επίδοση των παικτών. Μπλόκαρε την ΑΕΚ ο Μαρτίνεθ. Έπαιξε με την ίδια ένταση με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός και στα μαρκαρίσματα και στα τρεξίματα», δήλωσε στην αρχή και συνέχισε:

«Το πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου ήταν κυρίαρχη η ΑΕΚ, μετά το 22′ κυριάρχησε ο Ολυμπιακός.

Πολύ δυνατός στις μονομαχίες ο Ολυμπιακός που δεν το είδα πέρσι. Ο Ολυμπιακός πίεζε πολύ ψηλά ειδικά μετά το 1-0. Η ΑΕΚ έκανε πολλά λάθη. Η ΑΕΚ έχει συνηθίσει στον Λιβάι. Ο Πόνσε δεν είναι Λιβάι, κάνει άλλα πράγματα καλά και άλλα ο Λιβάι. Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει άμυνα στα 3/4 του γηπέδου. Έκανε γρήγορα τις αλλαγές ο Μαρτίνεθ. Βγήκε γρήγορα ο Μασούρας. Από το 45′ έως το 65′ το ματς δεν ήταν καλό, άνετα κρατούσε το σκορ ο Ολυμπιακός. Με τις αλλαγές του Μαρτίνεθ, ο Ολυμπιακός έχασε τη συνοχή του. Η ΑΕΚ έβγαλε ένταση στο τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν καλά διαβασμένος».

Ακολούθως τόνισε: «Η ΑΕΚ για πρώτη φορά έκανε τόσο λίγες τελικές προσπάθειες και έπαιξε λίγο στο κέντρο. Πάρα πολύ καλός ο Ρότα, είχε προβλήματα ο Κίνι από αριστερά. Δεν περίμενα τον Ποντένσε τόσο καλό. Ήταν πολύ καλύτερος απ’ ό,τι τον περίμενα. Από την ώρα που μπήκε ο Ζίνι, δημιούργησε πρόβλημα στον Ροντινέι, πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Θα μπορούσε να πάρει το ματς ο Ζίνι».

Στο φινάλε σχολίασε τη φάση που η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι: «Στον VAR έχει ξεφύγει η φάση του Ελίασον, ο Κίνι έχει βρει καθαρά το πόδι του Ελίασον. Ήταν πέναλτι».