Με τον Μπερνάρ να κάνει χατ-τρικ για πρώτη φορά μετά το 2013 και τον Αϊτόρ να σκοράρει για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την περσινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός, για τον οποίο σκόραρε στο τέλος και ο Μάγκνουσον, δεν είχε κανένα πρόβλημα στον Παναιτωλικό, τον οποίο νίκησε με 5-0 στο Αγρίνιο για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι με έναν ξεκάθαρο στόχο: Να πετύχουν ένα γκολ νωρίς για να απλοποιηούν τα πράγματα, να μην μπορούν οι γηπεδούχοι να κλειστούν μαζικά στην άμυνά τους. Ο στόχος, λοιπόν, επιτεύχθηκε στο 13ο λεπτό, όταν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βγήκε ωραία μπροστά από αριστερά και ο Χουάνκαρ γύρισε όπως έπρεπε για τον Μπερνάρ, ο οποίος πλάσαρε για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός είχε, πλέον, το προβάδισμα και από εκεί και πέρα φρόντισε να ελέγξει πλήρως την κατάσταση, νιώθοντας απειλή μόνο σε μία φάση και συγκεκριμένα στο 23′, όταν ο Μπρινιόλι μπλόκαρε την προσπάθεια του Πέρεθ. Από εκεί και πέρα, όλα ήταν εύκολα για τους Πράσινους, οι οποίοι απείλησαν στο 32′ με την κεφαλιά του Σένκεφελντ που απέκρουσε ο Καπίνο και τελικά στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έκαναν το 0-2 ξανά με τον Μπερνάρ, ο οποίος πήρε την ασίστ με… τακουνάκι του Ιωαννίδη και έβαλε βάσεις νίκης.

Ο Παναιτωλικός έπρεπε να βρει τον τρόπο για να αντιδράσει και προσπάθησε να το κάνει στο ξεκίνημα της επανάληψης αλλά η κεφαλιά του Τορεχόν στο 52′ και η εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι στο 56′ έφυγαν λίγο άουτ. Εκεί θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι αλλά δεν το έκαναν και στο 65′ ήρθε το 0-3 με το χατ-τρικ του Μπερνάρ, ο οποίος αυτή τη φορά σκόραρε με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ.

Όλα εύκολα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που έκανε στη συνέχεια τις αλλαγές που ήθελε, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να ανεβάζει το σκορ στα τελευταία λεπτά: 0-4 στο 86′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ, οριζόντιο δοκάρι του Βιλένα στο 89′, 0-5 στο 93′ με την κεφαλιά του Μάγκνουσον μετά το κόρνερ του Τσέριν.

Παναιτωλικός (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Οικονόμου, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Λιάβας, Τσιγγάρας (46′ Χουάνπι), Μπαλντασάρα, Πέρες, Τορεχόν, Ντίας (65′ Σενγκέλια), Καρέλης (76′ Πέδρο).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (64′ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (75′ Τσέριν), Παλάσιος (80′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (75′ Σπόραρ), Μαντσίνι (64′ Αϊτόρ).