Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ από τον Λούκας Κλέιν, πήρε το δεύτερο και τελικά είδε τον αντίπαλό της να αποχωρεί στο τρίτο με κράμπες, γεγονός που του έδωσε τη νίκη και παράλληλα έφερε την ισοφάριση (1-1) για την Ελλάδα κόντρα στη Σλοβακία για το Davis Cup.

Ήταν το δεύτερο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Σλοβακία και ο Κλέιν, Νο149 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Τσιτσιπά παίρνοντας το πρώτο σετ με 7-6. Ο Έλληνας τενίστας, επομένως, έπρεπε να αντιδράσει στο δεύτερο σετ και το έκανε.

Αυτό, όπως και το πρώτο, εξελίχθηκε σε ντέρμπι αλλά ο Τσιτσιπάς το πήρε με 7-6 και έκανε το 1-1, με τα πάντα να κρίνονται στο τρίτο, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε… Ο λόγος; Οι κράμπες του Κλέιν, ο οποίος αποχώρησε τελικά και ενώ ήταν πίσω με 4-0 στα games.

Η χώρα που θα εξασφαλίζει την άνοδο στα play off της μεγάλης κατηγορίας θα αναδειχθεί την Κυριακή (17/9), με την Ελλάδα και τη Σλοβακία να βρίσκονται στο 1-1, καθώς η σειρά άνοιξε με τη νίκη του Αλεξ Μολτσάν επί του Αλέξανδρου Σκορίλα με 6-1, 6-1.