Πριν οκτώ μέρες έγιναν γνωστοί οι 30 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα του 2023 και τώρα ήταν η σειρά της FIFA να ανακοινώσει τους 12 υποψήφιους για το δικό της βραβείο για τη φετινή χρονιά, αυτό του The Best, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μένει εκτός λίστας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που είχε κατακτήσει το βραβείο τις πρώτες δύο χρονιές από καταβολής του, το 2016 και το 2017, για να ακολουθήσουν οι Λούκα Μόντριτς (2018), Λιονέλ Μέσι (2019), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (2020, 2021) και ξανά Μέσι (2022).

Ο Αργεντίνος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και πάλι το βραβείο αφού είναι ένας από τους 12 υποψήφιους που ανακοίνωσε η FIFA, με το ζητούμενο να είναι η βράβευση του καλύτερου για το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Συνολικά οι 12 υποψήφιοι είναι οι Μέσι, Χούλιαν Άλβαρες, Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ιλκάι Γκουντογκάν, Έρλινγκ Χάαλαντ, Ρόδρι, Χβίτσα Κβαρατσχέλια, Κιλιάν Μπαπέ, Βίκτορ Οσιμέν, Ντέκλαν Ράις και Μπερνάρντο Σίλβα, με την ψηφοφορία της FIFA να έχει ήδη ξεκινήσει.