Νέους ορίζοντες είναι διατεθειμένος, όπως φαίνεται, να ανοίξει στην προπονητική ο Ιγκόρ Στίματς, ο οποίος έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ινδίας και αποφασίζει για την 11άδα σε κάθε αγώνα με βάση το τι… βλέπει για τον κάθε παίκτη ο αστρολόγος με τον οποίο συνεργάζεται.

Ο Κροάτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του έχει αναλάβει την Ινδία από το 2019 και οι μέθοδοί του προκαλούν εντύπωση αφού οι αποφάσεις του δεν βασίζονται αποκλειστικά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Indian Express, ο Στίματς συνεργάζεται με έναν αστρολόγο, από τον οποίο ζητάει συμβουλές για το ποιος παίκτης πρέπει να είναι στην 11άδα και ποιος όχι. Ο αστρολόγος, δηλαδή, βλέπει τι λένε τα… άστρα, τα ζώδια για τον κάθε παίκτη και ενημερώνει τον Στίματς, ο οποίος πράττει αναλόγως.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δουλεύει ο Κροάτης προπονητής, το Indian Express αναφέρει αυτό που έγινε πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι με το Αφγανιστάν: Ο Στίματς έστειλε στον αστρολόγο δύο μέρες πριν το παιχνίδι την 11άδα που είχε αποφασίσει να παρατάξει και τελικά, έπειτα από όσα του είπε ο… επιστήμονας συνεργάτης, αποφάσισε να αλλάξει δύο παίκτες.

Επίσης, από τον Μάιο ως τον Ιούνιο του 2022 οι δυο τους φέρονται να αντάλλαξαν περισσότερα από 100 μηνύματα σε μια περίοδο στην οποία η εθνική Ινδίας έδωσε τέσσερις αγώνες, οπότε μπορεί να καταλάβει ο καθένας πώς βγήκαν οι 11άδες για εκείνες τις αναμετρήσεις.

«Μου προτάθηκε ο αστρολόγος και πείστηκα από άλλους ότι πρέπει να ελέγξω τις πιθανές επιδράσεις του στον αθλητισμό. Τίποτα περισσότερο από αυτό», ήταν το σχόλιο του Στίματς για το συγκεκριμένο θέμα.