Με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι η Αργεντινή νίκησε με 1-0 τον Ισημερινό στο «Εστάδιο Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Οκτώ μήνες και 20 ημέρες μετά την στέψη της στο Κατάρ, η «αλμπισελέστε» άρχισε πετυχημένα την προσπάθειά της να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της και το έκανε με πρωταγωνιστή τον ηγέτη της. Αν και καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ισημερινού, αλλά στο 78′ ο Λιονέλ Μέσι με εύστοχη εκτέλεση φάουλ από τα 20 μέτρα περίπου σημείωσε το μοναδικό τέρμα του ματς.

Η προκριματική διαδικασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 στη ζώνη της CONMEBOL άρχισε νωρίτερα, πάντως, καθώς Παραγουάη και Περού έμειναν στο 0-0 στη Σιουδάδ δελ Έστε. Χαμένη ευκαιρία για τους «γκουαρανί» μιας και το Περού έπαιξε με δέκα παίκτες από το 45′ λόγω αποβολή του Λουίς Αντβίνκουλα. Στο άλλο ματς που διεξήχθη τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/9), η Κολομβία επικράτησε με 1-0 της Βενεζουέλας στην Μπαρανκίγια με τον Ροδόλφο Σάντος Μπορέ, που είχε συνδεθεί σε μεταγραφικά σενάρια με τον Ολυμπιακό, να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ για τους «καφετέρος» στο 46′.

Υπενθυμίζουμε πως εξαιτίας της αύξησης των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, από 32 σε 48, οι ομάδες της Νότιας Αμερικής πλέον παίρνουν έξι απευθείας εισιτήρια, ενώ η 7η της κατάταξης θα παίξει διηπειρωτικό μπαράζ. Τα ξημερώματα του Σαββάτου θα διεξαχθούν οι αγώνες: Ουρουγουάη-Χιλή και Βραζιλία-Βολιβία.