Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι ξανά παίκτης του Ολυμπιακού μετά τη συμφωνία με τη Γουλβς για τον μονοετή δανεισμό του και στις πρώτες του δηλώσεις στο κανάλι της ομάδας δεν έκρυψε τη χαρά του, εξηγώντας για ποιους λόγους επέστρεψε, πόσο κράτησαν οι συζητήσεις, πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του Βαγγέλη Μαρινάκη και τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί από αυτόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος εξτρέμ στο Olympiacos TV…

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ. Ήθελα να επιστρέψω εδώ κάποια στιγμή στη ζωή μου. Δεν ήξερα πως θα ήταν τόσο σύντομα, όμως ο πρόεδρος έδωσε τα πάντα για μένα, για μια ακόμα φορά. Ένιωσα πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, για να βοηθήσω τον σύλλογο για μια ακόμα φορά για να πετύχουμε τους στόχους μας και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος».

Για τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει: «Κατ’ αρχάς η στήριξη των φιλάθλων όλα αυτά τα χρόνια. Έφυγα πριν από τέσσερα χρόνια και από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα πάντα λάμβανα τη στήριξη των φιλάθλων και των ανθρώπων που κάθε μέρα δουλεύουν στον Ολυμπιακό. Με έκαναν να νιώθω πολύ καλά και μετά από τέσσερα χρόνια ήθελα να επιστρέψω για να δώσω τα πάντα σε αυτούς τους ανθρώπους».

Για την κατάστασή του: «Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω έγινα καλύτερος παίκτης. Έχω την ίδια ποιότητα, την ίδια ταχύτητα, όμως τώρα νομίζω ότι έχω περισσότερα γκολ και ασίστ, γιατί είμαι μεγαλύτερος και βλέπω τα παιχνίδια διαφορετικά. Νομίζω ότι είμαι καλύτερος ποδοσφαιριστής τώρα. Μπορείτε να περιμένετε από μένα γκολ, ασίστ και καλή απόδοση σε ό,τι αφορά την ποιότητα και τη μαγεία.

Είμαι μεγαλύτερος πλέον και καταλαβαίνω καλύτερα το παιχνίδι. Ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια καταλαβαίνω καλύτερα τους παίκτες και βοηθάω τους νεότερους να ωριμάσουν. Αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό μέσα στα αποδυτήρια».

Για τη διαδικασία επιστροφής του στον Ολυμπιακό: «Ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στη ζωή μου στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν μεγάλη η διαδικασία της επιστροφής μου. Έγινε μέσα σε μια εβδομάδα και όταν άκουσα για την πιθανότητα της επιστροφής, αμέσως απάντησα πως θέλω να έρθω. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να έρθει σε συμφωνία και έγω ήμουν 100% σίγουρος πως ήθελα να έρθω».

Για τις σχέσεις που διατήρησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού: «Έχω πάρα πολλούς φίλους εδώ και έβλεπα όσα περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού μπορούσα. Παρακολουθούσα και ήλπιζα πως κάποια στιγμή θα ήμουν κι εγώ εδώ. Ήθελα να κρατήσω στο μυαλό μου τον Ολυμπιακό γιατί αγαπώ τον σύλλογο. Έτσι τον στήριζα κάθε μέρα, ακόμα και όταν ήμουν στη Γουλβς ή στην Πορτογαλία. Ένα από τα σπουδαία πράγματα που έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι ότι τρελαίνονται για το ποδόσφαιρο».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Μαζί μου ήταν υπέροχοι και γι’ αυτό είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ, διότι πολλά χρόνια επέμεναν να με δουν ξανά εδώ. Έτσι ήρθα. Είμαι ευτυχισμένος κι ελπίζω να τους δω σύντομα».