Φορτίο-μαμούθ με 100 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκε από φορτηγό μετά από έλεγχο του Λιμενικού στο λιμάνι της Πάτρας.

Τα ναρκωτικά, που ήταν κρυμμένα μέσα στην καμπίνα του τράκτορα, μύρισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος και άμεσα συνελήφθη ένας 63χρονος.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει ποτέ κατασχέσει το Λιμενικό σε λιμάνι της Ελλάδας, τα οποία θα διοχετεύονταν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εκτιμώμενη αξία της κοκαΐνης κυμαίνεται από 3.000.000-5.100.000 ευρώ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, 63χρονος ημεδαπός εντός του λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Πληροφοριών οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του νόμου 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, με τη συνδρομή  σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ”ΑΙΚ”, σε Φ/Γ όχημα που επρόκειτο να ταξιδέψει με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα εξωτερικού, βρέθηκαν στο χώρο φορτίου και εντός της καμπίνας του τράκτορα τέσσερα (04) σακβουαγιάζ και τέσσερις (04) πλαστικές σακούλες, εντός των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά εκατό (100) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους εκατόν πέντε κιλών και εξήντα τριών γραμμαρίων (105,063gr).

Εν λόγω ποσότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης η οποία έχει κατασχεθεί σε Φ/Γ όχημα διακινούμενο από λιμένα της χώρας μας προς την αλλοδαπή και επρόκειτο να διοχετευθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εκτιμώμενη αξία αυτής κυμαίνεται από 3.000.000 ευρώ ελάχιστη έως 5.100.000 ευρώ μέγιστη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το εν λόγω Φ/Γ όχημα, δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία (01) συσκευή πλοήγησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των εξακοσίων ευρώ (600,00€)».