Χρυσή Αυγή: Η ώρα της κρίσης για τους 68 κατηγορούμενους που φέρονται να είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης

Αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., η ετυμηγορία των δικαστών


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
12:26
06/10/2020
Χρυσή Αυγή: Η ώρα της κρίσης για τους 68 κατηγορούμενους που φέρονται να είναι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης
38
loading

Η ώρα της κρίσης για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έφτασε. Μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου 5,5 ετών οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα ανακοινώσουν, αύριο Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ., την ετυμηγορία τους για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους η πλειονότητα των οποίων φέρονται ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Το διακύβευμα μεγάλο με τεράστιο πολιτικό και ποινικό βάρος καθώς ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα του κόμματος που κατάφερε να μπει τρεις φορές στη Βουλή, αλλά και στην Ευρωβουλή, σύμφωνα με την κατηγορία, ηγήθηκαν μιας εγκληματικής ομάδας που ευθύνεται ακόμη και για δολοφονίες. Άλλωστε, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013, αποτέλεσε την απαρχή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης οδηγώντας τους πρωταγωνιστές, με κινηματογραφικό τρόπο, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας κηρύχθηκε στις 20 Απριλίου του 2015 στην ασφυκτικά γεμάτη, ειδικά διαμορφωμένη, αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Χρειάστηκαν  453 ολόκληρες συνεδριάσεις, οι οποίες έβαλαν στο «μικροσκόπιό» τους την ογκωδέστατη δικογραφία, για να αποσυρθεί το δικαστήριο σε διάσκεψη, πριν από περίπου ένα μήνα, προκειμένου να αποφανθεί για την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων. Μεσολάβησε η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων το 2016, αλλά και η επιδημία του το Covid -19 που έβαλαν για μήνες τη δίκη στον «πάγο» η οποία ολοκληρώνεται με μεγάλη καθυστέρηση.

Είναι ενδεικτικό πως τον Μάρτιο του 2016 αποφυλακίστηκε, με όρους, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου κράτησης, ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος έχει ομολογήσει ότι έδωσε το μοιραίο χτύπημα στον Παύλο Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, μετά την επιστροφή στο σπίτι του επέλεξε να επιστρέψει και να καθίσει στο εδώλιο ελάχιστες φορές, σε αντίθεση με τη μητέρα του άτυχου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, η οποία δεν απουσίασε σχεδόν καμία ημέρα από τη δικαστική αίθουσα και το πρόσωπό της έγινε το σύμβολο της πολύκροτης δίκης.

Μιας δίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν συνολικά 216 μάρτυρες, εκ των οποίων οι 131 ήταν κατηγορίας, 16 προτάθηκαν από την πολιτική αγωγή και άλλοι 69 από την υπεράσπιση. Στη δίκη συμμετείχαν 10 δικηγόροι πολιτικής αγωγής και 50 συνήγοροι υπεράσπισης. Αναγνώστηκαν 438 έγγραφα, μεταξύ των οποίων στοιχεία που αφορούν στην σαραντάχρονη πορεία της Χρυσής Αυγής, από το 1980 έως τον παρόντα χρόνο, πλήθος  δικαστικών αποφάσεων με ενέργειες που αποδίδονται σε μέλη της αλλά και ψηφιοποιημένο υλικό (βίντεο, καταγεγραμμένες συνομιλίες, φωτογραφίες και άλλα) που ξεπερνά τα δύο terrabyte.

Βαρύ κατηγορητήριο

Μόνο τρεις από τους κατηγορούμενους είναι αντιμέτωποι με αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Στους 65 αποδίδεται η εγκληματική οργάνωση ενώ τη διεύθυνσή της, σύμφωνα με την κατηγορία, έχουν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, οι 17 εκλεγμένοι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 βουλευτές του κόμματος, μεταξύ αυτών ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παπάς και ο ευρωβουλευτής, σήμερα, Γιάννης Λαγός αλλά και οι δύο φερόμενοι ως πυρηνάρχες. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζονται συνολικά 47 κατηγορούμενοι εκ των οποίων, οι 39 δικάζονται μόνο για το συγκεκριμένο αδίκημα ενώ οι υπόλοιποι και για άλλες κακουργηματικές πράξεις, όπως ανθρωποκτονία και απόπειρες, διακεκριμένη οπλοκατοχή κ.ά.

Εμβληματικές υποθέσεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας ήταν αυτές, της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, για την οποία δικάζονται ο Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός και άλλοι 17 ως συνεργοί, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, τον Ιούνιο του 2012 στο Πέραμα, για την οποία κάθονται στο εδώλιο  5 κατηγορούμενοι, ενώ 4 είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα. Μεταξύ των κακουργημάτων που φέρονται να διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, η απόπειρα δολοφονίας μαθητή στο Παλαιό Φάληρο και ο εμπρησμός καταστήματος υπηκόου Καμερούν στην Πλατεία Αμερικής, υποθέσεις οι οποίες έλαβαν χώρα το 2013.

 Ο «απόλυτος ηγέτης»

Στις απολογίες τους οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές επιχείρησαν να αποδυναμώσουν την κατηγορία της εγκληματική οργάνωσης. Μάλιστα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος που, κατά την κατηγορία, υπήρξε ο «απόλυτος ηγέτης» της Χρυσής Αυγής, προσπάθησε να αποσυνδέσει το όνομά του από τη δολοφονία Φύσσα ενώ μίλησε και με απαξία για πρώην στενούς του συνεργάτες και συγκατηγορούμενούς του βουλευτές. Είναι χαρακτηριστικό πως αναφερόμενος στον Δημήτριο Κουκούτση τον χαρακτήρισε «παλαιοκομματικό και Μαυρογιαλούρο», για  τον Στάθη Μπούκουρα είπε πως ήταν «πρώην ΠΑΣΟΚος που πουλούσε τυρόπιτες και πεϊνιρλί», ενώ μιλώντας για τον Κώστα Μπαρμπαρούση τον περιέγραψε ως «βοσκό που έβοσκε πρόβατα στην Αιτωλοακαρνανία».

Είχε προηγηθεί η σοκαριστική απολογία του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος έκανε λόγο για «μία απλή ανθρωποκτονία»

Τον Δεκέμβριο του 2019, τη σκυτάλη της διαδικασίας πήρε η εισαγγελέας της έδρας η οποία με την πρότασή της προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Σε μία εισήγηση οκτώ ωρών ζήτησε την αθώωση της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων, καταλήγοντας ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αθωωθούν, κατά περίσταση, από τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να καταδεικνύει ότι υπήρξε σχεδιασμός για την δράση κάποιας εγκληματικής οργάνωσης, ούτε ουδέποτε φαίνεται να δόθηκε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων. Μάλιστα, αναφερόμενη στις «πύρινες» ομιλίες των βουλευτών εξέφρασε την θέση ότι ήταν «οξείες πολιτικές εκφράσεις, που δεν ήταν ικανές να προκαλέσουν την τέλεση εγκλημάτων».

«Η ιδεολογία είναι ποινικά αδιάφορη. Το μόνο που ενδιαφέρει ένα δικαστήριο είναι η ποινική δράση των κατηγορούμενων» ανέφερε, χαρακτηριστικά, η εισαγγελική λειτουργός. Για τη δολοφονία Φύσσα δε, ζήτησε ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά, ζητώντας απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του για συνέργεια στην πράξη. «Δεν υπήρχε καμία εντολή για τον Φύσσα. Η εμφάνιση Ρουπακιά ήταν συμπτωματική, αν υπήρχε σχέδιο θα είχε λάβει και αυτός sms. Δεν προέκυψε πως οι συγκατηγορούμενοί του τον διευκόλυναν. Έδρασε μόνος του, χωρίς να τον συνδράμει κανείς. Δεν ήταν συντεταγμένοι».

Η απόφαση

Η βαρυσήμαντη απόφαση θα ανακοινωθεί την Τετάρτη με τους δικαστές να αποφασίζουν αν τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία έχουν τελεστεί ή όχι. Η τελική απόφαση θα καθορίσει και την χρονική διάρκεια της εκφώνησής της καθώς στην περίπτωση που το δικαστήριο καταλήξει σε ενοχή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον τέσσερις δικάσιμοι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κι αυτό γιατί, σε αυτή την περίπτωση, θα πάρουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για να ζητήσουν ελαφρυντικά, θα ακολουθήσει σχετική εισαγγελική πρόταση ενώ το δικαστήριο θα προχωρήσει σε νέα διάσκεψη καθώς η αναγνώριση ελαφρυντικού σε έναν κατηγορούμενο μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο της ποινής που αντιμετωπίζει.  Για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται ποινή από 5 έως 15 χρόνια (με ελαφρυντικό: από 2 έως 8) ενώ για την ένταξη από 5 έως 10 (με ελαφρυντικό από 1 έως 5).

Μετά την ανακοίνωση των ποινών θα κριθεί αν θα δοθεί ή όχι αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Αν όμως οι δικαστές αποφασίσουν απαλλαγές για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε ο χρόνος για την ολοκλήρωση της δίκης θα είναι σαφώς συντομότερος. Πάντ ως, με ενδιαφέρον αναμένεται αν και ποιοί από τους κατηγορούμενους θα επιλέξουν να καθίσουν στο εδώλιο καθώς έχουν δικαίωμα να μην παρίστανται στο ακροατήριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να διατάξει την προσαγωγή και κράτησή τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης, κάτι που ίσχυε παλαιότερα, ώστε να προλαμβάνονται περιπτώσεις φυγόποινων.

Διαβάστε επίσης

Τα 55 δραματικά λεπτά που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

38
σχόλια
 1. avatar Μπαλντας

  Εδω μεσα τα περισσοτερα σχολια ειναι για να λυπασαι τη δημοκρατια.

  1. avatar Καντο λιανα Μπαλντάκο

   Ποια και ποιους εννοεις και δεν σου αρεσουν.
   Ελευθερα τη γνωμη σου. !!

   1. avatar Μπαλντας

    Εννοω ολους αυτους τους απλους πολιτες μαζι και τους πολιτικους, που προσπαθουν με το ζορι και με οποιονδηποτε τροπο να επηρεασουν τη γνωμη των πολιτων και την Ελληνικη δικαιοσυνη. Ελπιζω να σε καλυψα

 2. avatar Θα βγουν στους δρομους

  Ολοι οι κηφηνες τα τεμπελοσκυλα που παιρνουν τζαμπα λεφτα και δουλευουν ολοι οι υπολοιποι του ιδιωτικου τομεα για να τους θρεφουν! Ου να χαθειτε [...]! Εξαιτιας σας καταστραφηκε η χωρα οικονομικα! [...]

 3. avatar Xountalas

  Εχει ΛΥΣΣΑΞΕΙ συμπαν το ΚΛΕΠΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ να επηρεασει την αποφαση της Δικαιοσυνης. Λυσσαξαν με την απαλλακτικη εισαγγελικη εισηγηση οι δημοκράταροι του
  ( ! ).Εβλεπα σημερα τον ανεκδιηγητο Χατζηνικολακη στο δελτιο ειδησεων. ΕΜΕΤΟΣ! Θετω ενα ερωτημα: αν, λεμε ΑΝ, εκδοθει αποφαση εις βαρος της Χ.Α η οποια θα ηταν απαλλακτικη απο ενα ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ποιος/ποια/ποιο θα φωναξει για την αδικια? Τα ξεπουλημενα ΜΜΕ? Φορεις? Κομματα? Το...Newsbeast? Εδω εχει εξαπολυθει μια ανευ προηγουμενου εκστρατεια ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ του δικαστηριου, για να εκδοθει καταδικαστικη αποφαση. Εβλεπα την δικηγορο της Φυσσα σημερα, στο δελτιο οπως ειπα του Χατζηνικολακη ( φυσικα ο τυπος ΔΕΝ καλεσε τον συνηγορο της αλλης πλευρας, τοσο... ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ) να ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ οτι δεν υπαρχουν στοιχεια οτι εδοθη εντολη αλλα αφου \" μιλαμε για ναζιστικη οργανωση, λογικο ειναι να εχουν δωσει εντολη, να εχουν AIDS, Covid, και να ειναι και αλκολες και παλιανθρωποι και να βασανιζουν και τα ζωακια κλπ κλπ-το σκεπτικο της\". Με τετοιες ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ, θελουν να επιτυχουν καταδικαστικη αποφαση. Την ιδια στιγμη, οι Φουντουλης Καπελωνης και οι νεκροι της Μαρφιν, ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ και οι αγνωστοι ΑΚΟΜΑ δολοφονοι τους να πανε στην ΦΥΛΑΚΗ. ΖΗΤΩ Η (ψευτο) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ.ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ, ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

 4. avatar Αύριο όλοι εκεί;

  Και τα μέτρα για τον κορονοϊό πάνε βόλτα στον Μεγάλο Περίπατο....η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αρκεί να μην γίνει...

 5. avatar αγαπητοί

  χρυσαυγίτες, μη σκάτε, [...] και πάλι, θα σας προστατέψουν. Ο εισαγγελέας έδωσε ήδη το στίγμα άλλωστε. Επίσης, με το να σκούζετε στα σχόλια για να φανείτε πολλοί και αγανακτισμένοι, δεν πιάνει. Ούτε καν καταγράφεστε στις δημοσκοπήσεις πια, ούτε εσείς ούτε οι ΓΤΠ Έλληνες του [...]. Τι κ αν η ΧΑ πουλούσε και πουλάει μπραβιλίκια στη νύχτα και σπρώχνει ουσίες. Τι και αν πληρωνόταν για να σπάει απεργίες; Τι και αν πληρώνονται για να σγκληματούν κατά αντιφρονούντων; Είναι αυτό οικονομικό όφελος; Είναι αυτό εγκληματική οργάνωση; Για τη δική σας λογική, εδώ γελάμε, φυσικά και όχι. Ζήτω η Αιλάσ! Με σήμα, πάντα, τον αγκυλωτό σταυρό!

  1. avatar Xountalas

   Συντροφε, για να μην μας ζαλιζεις τον ερωτα, να συμφωνησουμε ποτέ πια ναζισμος και κομμουνισμος? Οπως στην Γερμανια που το περασαν και στο Σύνταγμά τους.Παρολο που επισημα ναζισμος δεν υπαρχει, παρολο που τα θυματα του κομμουνισμου ειναι απειρως περισσοτερα απο τα θυματα του Χιτλερ, να το συμφωνησουμε για να μην σκουζεις? Αντε να σε δω ποσο δημοκραταρος εισαι!

 6. avatar supercat

  καλα δεν τους ειπαν οι δικηγοροι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κατηγορηθουν για εγκληματικη οργανωση αφου δεν υπαρχουν ουτε στοιχεια ουτε οικονομικο οφελος, τι πανε ολοι να ρεζιλευτουν ?? η νομιζουν οτι με το να φωναζουν θα αλλαξουν τους νομους ????

 7. avatar Όπου υπάρχει φασαρία υπάρχει και η νεολαία συριζα…

  με αυτούς τι θα γίνει;;

 8. avatar Γρήγορα να έρθει και η δική σάς η δική

  Αλλά με αληθινες κατηγορίες και αποδείξεις πουλημένοι ανθελληνες μιλάτε και για δημοκρατία εσείς που έχετε καταστρέψει την Ελλάδα την οικονομία τους νόμους και χωρίς ένα δημοψήφισμα ποτέ να την βράσω την ψευτοδημοκρατια σας

 9. avatar Ch14:01-1

  Καλησπέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Αναστημενο Ιησού Χριστό. Ποιος έχει δικαίωμα, να αφαιρεί ζωές, Ποιος έχει δικαίωμα, να πράττει βία στον συνάνθρωπο του?? Ποιος? Κανείς. Το Αίμα φέρνει Αίμα. Ο Κύριος Έρχεται.

 10. avatar 9999999999

  Κακώς επεμβαίνουν τα πολιτικά κόμματα σε μια δίκη. Αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες αυτό αφορά τη δικαιοσύνη και όχι τα πολιτικά κόμματα τα οποία μιλάνε μάλιστα σα να έχει ήδη καταδικαστεί κάποιος. Ξέρουν από πριν το αποτέλεσμα;; δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας;; δεν θα πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη;; προφανώς φοβίζουν το πολιτικό σύστημα τα ποσοστά του Κασιδιάρη...ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυπτε πολιτικά όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους δολοφόνους στη μαρφιν καθώς και των δύο παιδιών στα γραφεία της χρυσής αυγής αλλά ποτέ δεν διερευνήθηκαν τυχόν ποινικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ή σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

 11. avatar Ειναι ανεπιτρεπτο να απειλούνται οι δικαστικοί.

  Γιατί εκεί εχουμε φτασει να ζητούν τα κομματα μεταθέσεις εαν δεν καταδικασθούν ..
  Ουτε στην Ουγκαντα να βρισκόμασταν
  Ντροπή κυριε υπουργε επι της δικαιοσύνης. !

 12. avatar Δεν νομιζω οτι με αυτο τον τροπο μπορει να ειναι ανεξαρτητη η Δικαιοσυνη στην Ελλαδα..

  ´Ηδη εχουν βγαλει την αποφαση τα κομματα του κυνοβουλίου μας, οι οργανωσεις , τα ΜΜΕ ακομη και οι τραγουδιάρηδες..!!
  Αφηστε τη δικαιοσύνη επιτελους ανεξαρτητη. .!!
  Οποιος φταιει για την δολοφονία να τιμωρηθει και μάλιστα αυστηρά , αλλα δεν μπορει η τιμωρια να ειναι συλλογική για ολα τα μελη του κομματος ,ουτε για οποιον ετυχε και περναγε εξω απο τα γραφεια τους στην οδό Μεσογείων. ..!!
  Αλλά θα ηθελα την ιδια ευαισθησία νά εδειχναν τα κομματα και για τους δύο Χαυγίτες νεκρούστης Ν . Ιωνιας, γιατί καποια μάνα τους γεννησε και αυτούς.....!!
  Το όψιμο ομως ενδιαφερον της Νδ και των Βοριδη , Πλεύρη , Μπογδανου, Βρωμοπουλου, Γεωργιαδη και λοιπων, βεβαίως και το αντιλαμβανομαι, μιας και φοβουνται οτι η μή καταδικη θα βοηθησει το νέο κομμα του Κασιδιάρη στις επομενες εκλογες ,κοβωντας ψηφους φυσικά απο το εντιμο κόμμα τους..!! (1+1)

  1. avatar ´Ολοι οι πολιτικοί με χίλια συμφωνούν. ..

   Γιά μιά συνολική καταδικη ολων, ειτε φταινε, ειτε δεν φταινε, γιατί εαν μπει ο Κασιδιαρης στη Βουλή ειναι ο μονος που θα μπορεί να τους χαλάσει τη σούπα και τις τεράστιες αστακομακαρονάδες που τρωνε, εις βαρος των ιθαγενών.. ..!!

   1. avatar Υ-Περαστικός

    Ναι όπως την \"χάλασε\" όταν από το 2012 ψηφίστηκαν μνημόνια και μεσοπρόθρεσμα.
    Και όταν ψήφισαν το μνημονιάκι-πρόταση Τσίπρα προς τον ESM(30/6/2015) στο Δημοψήφισμα στις 5/7/2015.
    \'Ο,τι αντεργατική. αντισυνταξιοδοτική νομοθεσία υπήρχε στο Ευρωκοινοβούλιο την Ψήφισαν οι της χ.α.

 13. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  οχι παλι με τον φυσσα μας εχετε πρηξει ελεος.

 14. avatar Δίκη, σιγά τη δίκη…..

  ΔΙΚΗ και μάλιστα δίκη της χρονιάς, είναι η δίκη της Λενιώς από το Διαφάνι, στη Λάρισα. Όλα τ\' άλλα είναι πολιτικά παιχνίδια για να δικαιολογούν μερικοί την ύπαρξή τους.

 15. avatar ΓΕΛΑΩ….

  με το ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ
  απλα υποβαθμιζουν την δραση της ΧΑ η οποια αντιμετωπιστηκε οπως επρεπε,με την συντριβη στις εκλογες!
  βεβαια ειναι αναγκαια κ η φυλακιση πολλων,επειδη τα σπουδαια ερχονται!
  αληθεια τι εκανε ο κουλης με τον νομο Παρασκευοπουλου?

  1. avatar Xountalas

   Γελαδερε, η Χ.Α δεν μπηκε στο ΚΥνοβουλιο για 3.000 ψηφους... Το οτι εφτασε στο τσακ για να μπει μετα απο τετοιο πογκρομ, φυλακισεις, διαπομπευση, ψευδεις κατηγοριες, ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, χωρις το δικαωμα τα κατηγορουμενα πρωτοκλασατα στελεχη της να κανουν ουτε καν προεκλογικες ομιλιες και συγκεντρωσεις ειναι ενα ΘΑΥΜΑ. Κοιτα την μιζερη ζωη σου ποσο ΔΕΝ αλλαξε που η Χ.Α ειναι εκτος ΚΥνοβουλιου. Κοιτα την Πατριδα σου να ΧΑΝΕΤΑΙ και να μπαινει στην θεση σου ο υποτακτικος του Ερντογαν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Κοιτα την Μακεδονια να ξεπουλιεται με υπουλο τροπο απο τον Κουλη. Κοιτα τον Τουρκο να κανει παρτυ στην Α. Μεσογειο... Και ολα αυτα με την ψηφο σου. ΖΗΤΩ Η _ ψευτο_ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ.

   1. avatar πω πω..

    πως σε πετσοκοψαν ετσι ρε φασιστα

    1. avatar Xountalas

     Πάλι με τον καθρέφτη σου μιλάς,σταλινογενιτσαρε?

     1. avatar πω πω…

      ρε κακομοιρη τα παρακατω δεν τα διαβασες,ελα τραβα φωαναξε καναν αλβανο να σου ασπρισει τον τοιχο!

   2. avatar ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΛΑΜΠΑΚΙ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!

   3. avatar έντζι είναι…

    μια χώρα σαν την β.κορέα που θέλει να κάμει ο λίακος είναι η λύση!
    μόνο που ο κιμ αγοράζει κ από την κίνα,την ρωσία κ στα κρυφά απ όλη την ευρώπη λες εμείς να καταφέρουμε μόνοι?α?

   4. avatar ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΤΕΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

    για παμε τωρα...
    ποιος εχει στον φουρνο του [...] χωρις να τους πλερωνει;
    ποιος πουλαγε οδοντοκρεμες,οδοντοβουρτσες κ σαπουνια σε ΜΚΟ;ειχε μαγαζι με στρατιωτικα ειδη που πηγαινες κ ψωνιζες;ξυραφι μου!
    ποιος συναντηθηκε με τον προεδρο της [...] κοινωτητας κ ειχε κλεψει εκρηκτικα απο το στρατοπεδο του;τι εκανε 10 χρονια στην Νοτια Αφρικη;
    ποια βρεθηκε με μαιμου cd στο κεντρο της Αθηνας;
    κ πολλα αλλα...εγω δεν θα το παιξω θλιμενος για τον Φυσσα,απλα εχε κατα νου οτι η παρουσια του λιακου στην οποιαδηποτε πατριωτικη/φιλελληνικη συγκεντρωση την μετατρεπει σε ναζιστικη κ αυτο ολοι οι κυβερνωντες θελουν!!
    φαε τωρα καμια παλια κονσερβα που σου δωσε ο λιας κ τραβα για υπνο [...].!.

   5. avatar ΓΕΛΑΩ….

    σου τα χουν γραψει απο πριν κ τα κανεις κοπι παστε?
    αν με ειχες μπροστα σου με τετοιο υφος δεν θα μιλουσες,για να σε αντιμετωπισω οπως καταλαβαινεις._

 16. avatar Χαχαχαχα

  Να τιμωρηθούν και οι υποστηρικτες, εγκεφαλοι και ηθικοι και πολιτικοι αυτουργοι της δολοφονιας και της ακροδεξιας, δηλ ο συριζα, που ενωθηκαν πολιτικα για κοινο συμφερον πριν 5 χρονια και απο τοτε κωλυσιεργουσαν τη δικαστικη αποφαση με δικονομικα τερτιπια ή και γελοια επιχειρηματα, οτι κανει κρυο στην αιθουσα.
  Να τιμωρηθουν και οι υπολογοι ανηθικοι λειτουργοι και δικαστες, που ακολουθουσαν τις διαταγες της τοτε κυβερνησης για κωλυσιεργια.
  Ειναι η πρωτη φορα στη σύγχρονη Ελληνική πολιτικη ιστορία, που ακροδεξιοί και ακροαριστεροι ενωθηκαν στο βωμο του συμφεροντος για να κυβερνησει χωρις αντιπολίτευση ο τσιπρας. Η μοναδικη φορα, που δε φταινε οι κομμουνιστες σε αυτη τη δολοφονια.
  Ο Έλληνας απαιτει δικαιωση, οχι μανες φυσσες, τσιπρες και διεφθαρμενους.
  Ο κοσμος φωναζει, συριζαιοι και ναζι, ιδια φαρα ιδια φυλη.

 17. avatar Φασισμός = Καπιταλισμός

  Τους χρειάζονται γι αυτό θα τους \"αθωώσουν.

  Ο φασισμός (Χ.Α) είναι γέννημα του συστήματος.

 18. avatar Ancient Greece

  Ο μόνος καλός Ναζί είναι ένας [...]Ναζί.

  1. avatar @ancient μυαλά

   Ενώ για τους κλεφτες οποιους πολιτικούς των γνωστων κομμάτων δεν ισχυει αυτο που εγραψες και ας χρωσταμε ακομη και στην Μιχαλου εξ αιτιας τους. .

   1. avatar Ancient Greece

    Πάρτο χαμπάρι ότι πλέον είστε Εγκληματική οργάνωση και μιας που τα λεμε ήρθε η ώρα να σας καταγγείλω όλους στον Εισαγγελέα και στην Αντιτρομοκρατική. Τρομοκράτες ουστ ΡΕ.

 19. avatar pan

  Άντε να πάρουν συνέχεια και άλλοι!
  Εκτός από ναζιδια έχουμε και άλλα φασιστοειδη στην Ελλάδα..

 20. avatar supercat

  δεν υπαρχει εγληματικη οργανωση το ειπε και ο εισαγγελεας. τωρα με το να γραφετε τα ιδια και τα ιδια 0 φορες την ημερα κανετε την πρακτικη του οτι αν πεις ενα παραμυθι πολλες φορες θα γινει θρυλος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει