Αναβλήθηκε η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Σε εξέλιξη είναι η εξέταση του τρίτου μάρτυρα κατηγορητηρίου


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
11:17
08/09/2020
Αναβλήθηκε η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα
1
loading

Οκτώ περίπου μήνες μετά το άνοιγμα της αυλαίας στη δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η εξέταση του τρίτου μάρτυρα κατηγορητηρίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε την αναβολή της για τις 19 Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης καθώς μια εκ των δικαστών είναι έγκυος και δεν μπορούσε να ανεβαίνει στην έδρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η δίκη καθώς δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

Η 19η Οκτωβρίου ήταν η συντομότερη δικάσιμος που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος ενώ εκτιμάται ότι στην νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος μιας και η διαδικασίας προβλέπεται πολύμηνη.

Η δίκη ξεκίνησε μετ΄ εμποδίων, τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς αρχικά οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης δικαστικής αίθουσας προκειμένου να «φιλοξενηθούν» οι 21 κατηγορούμενοι και οι πολλοί συνήγοροι ενώ στην συνέχεια δεν κατάφερε να προχωρήσει λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο μεταξύ των κατηγορουμένων, σε βαθμό πλημμελήματος για την πλημμύρα του 2017 που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους, κάθονται η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ντένις

    Ποτέ Κρατικός λειτουργός ή Πολιτικός , δεν τιμωρήθηκε για εγκληματική αμέλεια ή για παράλειψη - λάθος που κόστισε τη ζωή σε απλούς πολίτες . Δεν νομίζω να γίνει τώρα η αρχή . Αυτές οι υποθέσεις σέρνονται στα δικαστήρια μέχρι να ξεχαστούν .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει