Προσφυγή κατά των έργων της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά

Ζητείται η ακύρωση έξι αποφάσεων του υπουργού Πολιτισμού


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:45
06/06/2018
Προσφυγή κατά των έργων της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά
5
loading

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ),  ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή και του Πολίτη (ΔΙΚΑΠ) και 15 κάτοικοι του Πειραιά με την οποία ζητούν την ακύρωση έξι αποφάσεων του υπουργού Πολιτισμού που αφορούν στα έργα Δυτικής επέκτασης του τραμ στον Πειραιά.

Όπως αναφέρουν  στην προσφυγή τους το έργο  του τραμ, το οποίο θα διέλθει από την πλατεία Ωρολογίου, την Ακτή Ποσειδώνος, την Ακτή Μιαούλη, κ.λπ. έχει καθυστερήσει τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα να μην γίνουν ολοκληρωμένες ανασκαφές προκειμένου να επιταχυνθεί το έργο, γεγονός που καταγράφεται και στα πρακτικά του ΚΑΣ τα οποία προσκόμισαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν πως οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις αντισυνταγματικές και αντίκειται στις ευρωπαϊκές συμβάσεις που αφορούν την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αλλά και την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής  κληρονομιάς υπογραμμίζοντας παράλληλα την άποψη πως έγινε ενσυνείδητα πλήρης καταστροφή σημαντικών ευρημάτων με εσπευσμένες καταχώσεις, όπως είναι αυτές τμήματος του αρχαίου λιμανιού, του αρχαίου μώλου στον Τιτάνειο  Κήπο, κ.ά.

Επιπλέον, επισημαίνουν πως δεν έχει γίνει καμία μελέτη για τις επιπτώσεις του έργου στα αρχαία που υπάρχουν στις περιοχές απ’ όπου πρόκειται να διέλθει το Τραμ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar DNE1974

  Καλά τώρα σας έπιασε ο πόνος ? Δηλαδή αν δε πέρναγε το τραμ θαμένα θα μένανε ?? Ποτέ
  δεν είδα , όχι βεβαια αυτούς τους 15 από τους 160.000 του Δήμου Πειραιά , να κάνουν προσφυγές ή να διαμαρτύρονται γιατί αυτοί οι θησαυροί παραμένουν ακόμη θαμένοι. Τώρα τους έπιασε ο πόνος ?? Άλλωστε το τραμ περνά από εκεί που υπάρχει δρόμος. Έτσι έγινε και μέχρι σήμερα στο ήδη υπάρχον. Τι δηλαδή υπήρχε ποτε περίπτωση να ξηλώσουν το δρόμο και να εκθιάζουν τα ευρήματα ???

 2. avatar Κλεων

  Ε ναι...καλυτερα να εχουμε κατι αρχαια μες τη μεση του δρομου παρα το Τραμ!
  Τωρα χασαμε και το Κιμ με το κουμπι....ποιος θα μας σωσει???

 3. avatar Adiafthorospromitheas1

  Αφού είστε τόσο ευαίσθητοι κάντε και προσφυγή κατα του νομοσχεδίου που προβλέπει αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων, αφού αυτο κι αν είναι επίθεση κατά της "φυσικής κληρονομιάς"

  1. avatar Adiafthorospromitheas1

   Δηλαδή εσυ που έδωσες την αρνητική πιστεύεις ότι αν αποχαρακτηριστουν τα δάση και γίνουν αστικές περιοχές αυτο δεν καταστρέφει την φυσική κληρονομιά???Απορώ υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι αυτο το νομοσχέδιο δεν καταστρέφει την φυσική κληρονομιά?

 4. avatar Δεν ψταιει η κυβέρνηση

  Και εδώ προσφυγή στο ΣτΕ ? Όλο αντίδραση είστε τα κοινόφίελη έργα πρέπει να προχωρουν χωρίς προσκομματα !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει