Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης θα κληθεί να δώσει και πάλι ο Νίκος Ζήγρας μετά τη νέα δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που ασκήθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία.

Η υπόθεση αφορά ένα νέο έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να εντοπίστηκε στους λογαριασμούς του και συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα νέα στοιχεία έφτασαν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μετά από σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι Ελβετικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος υπήρξε ο εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, καταδικάστηκε από το Εφετείο σε ποινή φυλάκισης 4 ετών –  μετατράπηκε σε χρηματική- για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Σε δήλωση του ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης επισημαίνει πως έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο εντολέας του «είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει.

Όπως επισημαίνει«κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή».