Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία για εμπρηστικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Zeus + Dione» στο κέντρο της Αθήνας. Στη συγκεκριμένη εταιρεία ήταν μέτοχος η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, γύρω στις 20:300, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για γκαζάκια, ο οποίος προκάλεσε υλικές ζημιές στα γραφεία της επιχείρησης στην οδό Τάκη 6, στου Ψυρρή.

Από την ανάφλεξη του μηχανισμού προκλήθηκε μαύρισμα στην είσοδο του κτιρίου.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη είχε αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι από τον οίκο μόδας «Ζeus + Dione», που είχε ιδρύσει μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα.

Για την επίθεση διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Να σημειώσουμε πως εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο έξω από τα γραφεία της επιχείρησης είχε σημειωθεί και τον Φεβρουάριο του 2018, ενέργεια για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η «Σύμπραξη Αμετανόητων Αναρχικών».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για το περιστατικό: «Θρασύδειλοι τραμπούκοι έκαναν απόψε το βράδυ, επίθεση με γκαζάκια και βενζίνη στα γραφεία της εταιρείας Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Από την επίθεση, που γίνεται για δεύτερη φορά, προκλήθηκε φωτιά και υλικές ζημιές. Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση. Ηρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το δρόμο της για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου».

*Φωτογραφία αρχείου