Μια 53χρονη Ρομά συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρη, κατηγορούμενη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου κατά συναυτουργία. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται άλλη μία νεαρή Ρομά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρωινές ώρες του Σαββάτου, μία γυναίκα μετέβη με τον 3χρονο γιο της σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Βάρης. Όταν εισήλθε στο κατάστημα έχασε για λίγο την εποπτεία του γιου της με αποτέλεσμα η αναζητούμενη δράστιδα, η οποία βρισκόταν εντός του καταστήματος, να αρπάξει το ανήλικο από το χέρι και να το αναγκάσει να εξέλθει μαζί της από το κατάστημα.

Την πράξη αντιλήφθηκε άμεσα η μητέρα, η οποία εξήλθε του καταστήματος και απέσπασε το γιο της από τη δράστιδα, η οποία ισχυρίστηκε ότι μπέρδεψε το ανήλικο με το δικό της παιδί. Στο περιστατικό παρενέβη η συλληφθείσα, η οποία επιτέθηκε φραστικά στη μητέρα του ανηλίκου και σε τρίτους που είχαν προστρέξει στο σημείο, υπερασπιζόμενη την αναζητούμενη, στην οποία παρέδωσε ένα παιδί που είχε στην αγκαλιά της ισχυριζόμενη ότι είναι δικό της.

Η αναζητούμενη, εκμεταλλευόμενη τον παραπάνω διαπληκτισμό, αποχώρησε από το σημείο και μετά από λίγο αποχώρησε και η συλληφθείσα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και ύστερα από αναζητήσεις προσήγαγαν, από χώρους κοντά στο σούπερ μάρκετ, στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης 12 άτομα μεταξύ των οποίων και τη συλληφθείσα, την οποία αναγνώρισε η παθούσα, ως την συνεργό της αναζητούμενης Ρομά.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.