Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση του θανάτου της 58χρονης Γερμανίδας, η οποία ζούσε επί χρόνια στην περιοχή της Μηλίνας και εντόπισε νεκρή στην αυλή του σπιτιού τους, ο 62χρονος σύζυγός της στις 24 Ιουλίου. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός της προκλήθηκε από βλήμα περιστρόφου μικρού διαμετρήματος.

Η γυναίκα φέρεται να έχασε τη ζωή της το μεσημέρι τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στην αυλή του σπιτιού της και τη σορό της εντόπισε ο σύζυγός της σχεδόν πέντε ώρες μετά, στις 8 το απόγευμα. Η βολίδα από το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, παρέμεινε στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Η 59χρονη φορούσε μαγιό, από πάνω ποδιά μαγειρέματος και παντόφλες, ενώ το άψυχο σώμα της βρέθηκε στο τσιμέντο του αύλειου χώρου. Αρχικά ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αιτία, όμως η ιατροδικαστή εξέταση αποκάλυψε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση νωρίς το πρωί της Τρίτης έγινε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Μηλίνα, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών, ώστε να εντοπιστούν στοιχεία (κυρίως το όπλο) που θα φωτίσουν την υπόθεση. Από την έρευνα που έγινε όμως, στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι, σε ποιμνιοστάσια και ένα σκάφος στην περιοχή, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στην ταυτότητα του προσώπου που πάτησε τη σκανδάλη και η σφαίρα έπληξε την άτυχη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την κατάθεση του συζύγου της, 62 ετών, και των δύο δίδυμων κοριτσιών του ζευγαριού, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να διευκολύνει την έρευνα, αλλά η προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, συνεχίζεται.

Ο σύζυγός της κλήθηκε να απαντήσει το ερώτημα γιατί η σορός της 59χρονης βρέθηκε στις 4 -5 ώρες μετά τον θάνατό της. Ο ίδιος απάντησε ότι βρισκόταν με έναν τεχνικό, μετά πήγε για ύπνο στο σπίτι και βρήκε την γυναίκα του μετά από 5 ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Ζούσε στην περιοχή 15 χρόνια

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Μηλίνας, η γυναίκα με τον σύζυγό της, που ήταν σε διάσταση αλλά είχαν πολύ καλές σχέσεις, ζούσαν τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια στο χωριό και ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος. Οι κάτοικοι τη γνώριζαν και την έβλεπαν συχνά να βγαίνει για ψώνια. «Κάνεις δε μπορεί να καταλάβει πώς έγινε η ανθρωποκτονία την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία», τονίζουν.
«Ήταν ήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Δεν εργάζονταν και είχαν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα. Στη Γερμανία είχαν μία εταιρεία, την οποία πούλησαν πρόσφατα και με τα χρήματα έκαναν μια επένδυση σε αγορά σπιτιού. Είχαν τα παιδιά τους, το σπίτι τους, τις παρέες τους. Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από τον σύζυγό της, στην αυλή του σπιτιού τους», τονίζουν κάτοικοι για το θύμα και την οικογένειά της.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρουν ότι η 58χρονη ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στην περιοχή ούτε είχε διαμάχη με κάποιον.

Τι βρήκε η ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής της Υπηρεσίας Ιωαννίνων Χρυσαυγή Κούση, στην αναφορά της στην Αστυνομία εξηγεί με λεπτομέρειες, τι ακριβώς διαπίστωσε κατά την εξέταση της Γερμανίδας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή θέλει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9 – 10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο – τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής εκτιμά ότι η βολή που επέφερε τον θάνατο της γυναίκας έγινε από απόσταση περίπου 20 μέτρων, ενώ ερωτηματικό παραμένει το σημείο εισόδου της βολίδας στο σώμα της, καθώς το θύμα ή ο δράστης έπρεπε να ήταν σκυμμένος ή ξαπλωμένος.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος της αλλοδαπής είναι πιθανόν να προήλθε από αδέσποτη σφαίρα και να μην είναι δολοφονία.

Η αναφορά της Αστυνομίας

Σε ό,τι αφορά στο χρονικό του θρίλερ της Μηλίνας, η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε: «Στην από 24 Ιουλίου 2023 σημαντική αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου και από την 25 Ιουλίου 2023 πρωινή αναφορά συμβάντων της υπηρεσίας μας, αναφέρθηκε ο αιφνίδιος θάνατος της B.S. γεννηθείσας στις 13 Νοεμβρίου 1964 στο Zeibrucken Γερμανίας, προσωρινής κάτοικου Μηλίνας του Δήμου Πηλιου και συγκεκριμένα ότι αυτή ανευρέθη πεσμένη, χωρίς τις αισθήσεις της, εντός αύλειου χώρου της οικίας που κατοικούσε προσωρινά με τον σύζυγό της B.L ο οποίος είναι γεννηθείς το 1961 στη Γερμανία με τον οποίο διέμενε στην Ελλάδα. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδό γιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής όπου διαπίστωσε το θάνατο της ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας. Σε συνέχεια των ανωτέρω, σήμερα 26 Ιουλίου 2023 και περί ώρα 10:30, ενημερώθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου από την ιατροδικαστή κα Κούση Χρυσαυγή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας για την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης».