Σήμερα ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η άρση του Ευρωβουλευτή και ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη. Η άρση της ασυλίας του αφορά τις κατηγορίες που είχαν γίνει από την Ελένη Χρονοπούλου εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς η ίδια είχε καταγγείλει πως ο ηθοποιός την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο παρελθόν.

Η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Ματίνα Μαλλά, προέβη σήμερα σε δηλώσεις. Κατά την ίδια, η πλευρά του κ. Γεωργούλη ενήργησε έτσι, ούτως ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της άρσης της ασυλίας του, προκειμένου να πει ο ίδιος τη δική του εκδοχή των γεγονότων.

Συγκεκριμένα, η κ. Ματίνα Μαλλά ανέφερε:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του κύριου Γεωργούλη, κατόπιν της επικύρωσης της απόφασης της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στην Ολομέλεια. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς οι ενέργειες που έγιναν, από πλευράς μας, για επιτάχυνση της διαδικασίας τελεσφόρησαν, και συνεπώς, μπορούμε να ελπίζουμε στη σύντομη κλήση του κύριου Γεωργούλη από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις».

«Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα τελεί σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας, χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές. Σημειωτέων είναι, ότι λόγω της σύμφωνης γνώμης του ίδιου του κυρίου Γεωργούλη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, μια κατά κανόνα χρονοβόρα διαδικασία όπως είναι αυτή της άρσης της ασυλίας, συντμήθηκε αισθητά, γεγονός που αποτελεί ευτυχή εξέλιξη», κατέληξε η κ. Μάλλα.