Ανησυχία προκάλεσε ένα περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο Τσιλιβί της Ζακύνθου, όπου ένα ζευγάρι τουριστών από τη Δανία άφησε κλειδωμένο στο αυτοκίνητο το μόλις ενός έτους μωρό για να πάει να… ψωνίσει. Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ότι το μικρό αγοράκι είναι κλειδωμένο μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν κλειδωμένο.

Άρχισαν να αναζητούν τους γονείς του στα διπλανά καταστήματα και ξενοδοχεία. Με τη συνδρομή ενός ξενοδόχου, που διατηρεί επιχείρηση στο σημείο, κάλεσαν την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και την Αστυνομία.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ο υπεύθυνος από την εταιρεία, ο οποίος ξεκλείδωσε το ΙΧ. Έβγαλαν το παιδί έξω, το οποίο ήταν καλά στην υγεία του – ευτυχώς μόνο ιδρωμένο – και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ατάραχοι και ψύχραιμοι οι γονείς, ρωτώντας τι ακριβώς συνέβη.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας.

Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Το πρωί ήρθε ένας Άγγλος και μας ειδοποίησε ότι μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ένα μωρό. Βγήκαμε έξω το είδαμε και ήταν μέσα στο κλειδωμένο αυτοκίνητο. Καθόταν στο καθισματάκι του και ήταν ιδρωμένο. Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, με ρώτησαν σε ποιον ανήκει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με κατεύθυναν τι να κάνω. Ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη και ήρθε ο άνθρωπος αμέσως, μέσα σε 5-6 λεπτά. Έφερε κλειδιά, το ανοίξαμε, δώσαμε νερό στο παιδάκι, του βρέξαμε το πρόσωπο. Ήταν ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο και μετά ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Είχε τις αισθήσεις του δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει. Ένας τουρίστας μας ενημέρωσε αρχικά και μετά μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Όποιος περνούσε, καθόταν και προσπαθούσε να βοηθήσει με τον τρόπο του», ανέφερε ο Γεράσιμος Γιατράς, σύμφωνα με το imerazante.gr.

«Μια κυρία από τη Δανία είχε αφήσει το μωράκι μέσα στο αυτοκίνητο για κανά μισάωρο περίπου με κλειδωμένες τις πόρτες και παράθυρα κλειστά. Περαστικοί μας ρώτησαν αν γνωρίζουμε σε ποιο ανήκει το αυτοκίνητο και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πήραμε τηλέφωνο την εταιρία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για να έρθει και να φέρει τα δεύτερα κλειδιά γιατί ήμασταν έτοιμοι να σπάσουμε το τζάμι. Πήραμε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ήρθε άνθρωπος από την εταιρία ενοικιαζόμενων, άνοιξαν το αυτοκίνητο, ανοίξαμε το aircondition, ήρθε και η αστυνομία. Μετά από μισή ώρα, εμφανίστηκε η μητέρα. Πήγε με το μωρό στο νοσοκομείο για να σιγουρευτούν ότι είναι καλά και από εκεί και πέρα, η αστυνομία πήρε το σύντροφο για να δώσει κατάθεση. Το παιδί φάνηκε καλά, αλλά ήταν λίγο ανήσυχο. Ίδρωνε μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν λίγο τρομαγμένο, γιατί ήταν και κόσμος γύρω γύρω και προσπαθούσε να βρει άκρη. Εντάξει, τέλος καλό, όλα καλά!», δήλωσε ο Ευάγγελος Τσοχαντάρης.